Priprema za SHKM u Ludbreškom dekanatu

Priprema za SHKM u Ludbreškom dekanatu

MartijanecU subotu, 18. siječnja 2014. godine, održan je i drugi susret, odnosno priprema za SHKM i to u župi sv. Martina biskupa, u Martijancu.

Okupilo se sedamdesetak mladih iz ludbreškog dekanata koji su zajedno proslavili euharistiju s domaćim župnikom i dekanom, vlč. Ivanom Košutićem. Ludbreški kapelan, vlč.Ivica Cujzek i vlč.Vlado Borak, župnik u Svetom Đurđu, bili su mladima na raspolaganju za sakrament ispovijedi.

Vlč. Košutić je na svetoj misi ohrabrio mlade da ustraju u pripremama i tako budu svjedoci vjere u svojim sredinama, ali i na jugu, u Dubrovniku, kamo će poći krajem travnja ove godine. Susret je nastavljen prigodnim katehezama koje su ovaj puta govorile o SLOBODI kao daru od Boga, a koju svaki čovjek može izabrati. Mladi su u skupinama razmatrali pojam slobode prema Pavlovoj poslanici Galaćanima (5.poglavlje), dijelili međusobna mišljenja i svjedočanstva o slobodi. Nakon prezentacije radova, druženje je nastavljeno u župnoj dvorani, gdje su se mladi, pjevajući pjesme duhovnog sadržaja još više međusobno zbližili i zaključili da je ovakve susrete potrebno održavati  češće.

Sljedeći će susret biti 22. veljače, kada je domaćin župa sv. Franje Asiškog, u Velikom Bukovcu.

 

Mladi ludbreškog dekanata

fotografije: Bruno Herceg