Pred nama vikend ispunjen dekanatskim susretima!

Pred nama vikend ispunjen dekanatskim susretima!
LEPOGLAVA, SRAČINEC, KALINOVAC, 5.03.2016. Ovog su vikenda pred nama dva dekanatska susreta i jedan međudekanatski susret mladih naše biskupije.

Draga mladosti, ovog se vikenda održava međudekanatski susret Bednjanskog i Gornjovaraždinskog dekanata te dekanatski susreti Donjovaraždinskog i Đurđevačkog dekanata! Prenosimo vam pozive vaših dekanatskih povjerenika, vjeroučitelja i animatora!

MEĐUDEKANATSKI SUSRET BEDNJANSKOG I GORNJOMEĐIMURSKOG DEKANATA

Pozivamo vas na sljedeći susret mladih Bednjanskog i Gornjovaraždinskog dekanata, koji će se održati ove subote, 5. ožujka 2016. s početkom u 16 sati u Lepoglavi.

Tema ovog susreta bit će Božja prisutnost i milosrđe u povijesti hrvatskog naroda. Kroz zanimljive događaje i primjere iz naše nacionalne i crkvene povijesti vidjet ćemo kako je dobri Bog djelovao u našoj povijesti, često punoj patnje i borbi. Osobit naglasak bit će na dvadesetom stoljeću, kroz život i primjer blaženog Alojzija Stepinca te na Domovinskom ratu, kroz iskustvo jednog svećenika. Sve to koristit će nam kako bismo dublje spoznali da je Bog, kao milosrdni Spasitelj i Prijatelj, i danas s nama, sa svakim osobno, na našem putu života, i da je blizu našem hrvatskom narodu, kao i svim narodima svijeta jer nas želi provesti ovim svijetom i sretno dovesti u svoje vječno Kraljevstvo. 

Program susreta sastojat će se od kateheze, svjedočanstva, pobožnosti križnog puta i druženja (16 do 19 sati). Bit će riječi i o predstojećem biskupijskom križnom putu mladih u Međimurju (12. i 13. ožujka) i o našem zajedničkom ovogodišnjem putovanju krajem svibnja.

Dođite i povedite prijatelje i prijateljice sa sobom! :-)

DEKANATSKI SUSRET DONJOVARAŽDINSKOG DEKANATA
 
Nalazimo se u godini milosrđa, stog smo odlučili pripremiti dekanatski susret mladih Donjovaraždinskog dekanata na temu "Milosrđe". Susret će se održati u subotu, 5. ožujka 2016. u župnoj crkvi sv. Mihaela ark. u Sračincu s početkom u 16 sati.

DEKANATSKI SUSRET ĐURĐEVAČKOG DEKANATA

Susret mladih đurđevačkog dekanata na pod nazivom "Od izgubljenosti do nađenosti" održati će se u subotu, 5. ožujka 2016. u župnoj crkvi sv. Luke ev. u Kalinovcu, s početkom u 17 sati.

Povedite svoje prijatelje, zajednice i kolege i dođite na susrete! :-)


Slika
Slika
Slika