Ovog vikenda održani dekanatski i međudekanatski susreti!

Ovog vikenda održani dekanatski i međudekanatski susreti!LEPOGLAVA/KALINOVAC, 5.03.2016. Ovog vikenda održani su dekanatski i međudekanatski sureti mladih naše biskupije u Lepoglavi, Kalinovcu i Sračincu.
KALINOVAC
 
„Od izgubljenosti do nađenosti“ – bila je tema susreta mladih Đurđevačkog dekanata. Osamdesetak mladih okupilo se 5. ožujka 2016. U crkvi sv. Luke evanđeliste – Kalinovac kako bi zajedno u Godini milosrđa slavili Božje milosrđe.

Vlč. Siniša Blatarić, povjerenik mladih đurđevačkog dekanata nakon uvodnih riječi, prisutnima je održao prigodni katehezu o sakramentu pomirenja na temelju teksta iz Lukinog evanđelja o „izgubljenim sinovima i milosrdnom ocu“ ( Lk 15, 11-32). Na putu pomirenja s Bogom u sakramentu pomirenja predstavljena su pet koraka koja nas dovode do konačnog susreta sa Božjim opraštajućim milosrđem. Tih pet koraka su predstavljena kao:

1. Doći k sebi – uvidio sam da sam učinio zlo
2. Pokajati se – iskreno mi je žao.
3. Priznati -  priznam što sam sagriješio
4. Popraviti se – ubuduće to neću činiti.
5. Pokora – spreman sam popraviti štetu, iako će možda biti neugodno.
 
Nakon prigodne kateheze, slijedilo je Euharistijsko klanjanje kao dio velike Devetnice milosrđa za uspješne plodove SDM u Krakowu 2016. Tijekom euharistijskog klanjanja bilo je mogućnosti za proći kroz Vrata milosrđa u sakramentu pomirenja. Po euharistijskom klanjanju svi zajedno nastavili su se družiti u radosti u župnoj dvorani. Pjevanje je animirao zbor mladih iz župe sv. Luke u Kalinovcu.

Mladi su bili obaviješteni i o skorašnjem križnom putu mladih varaždinske biskupije te o mogućnosti odlaska na hodočašće u ljeti u Taizé od 5. – 16. kolovoza 2016.
vlč. Siniša Blatarić

LEPOGLAVA
 
U subotu je u Lepoglavi održan međudekanatski susret mladih, na kojem se okupilo 70-ak mladih našeg Gornjovaraždinskog i susjednog Bednjanskog dekanata. Na početku nas je lepoglavski kapelan, vlč. Nikola Markušić, proveo starim pavlinskim samostanom i ispričao njegovu povijest, zatim je u župnoj dvorani ivanečki kapelan, vlč. Petar Mlakar održao katehezu na temu "Božja prisutnost i milosrđe u povijesti hrvatskog naroda", na što se nadovezao lepoglavski župnik, monsignor Andrija Kišiček, koji je s nama podijelio svoje iskustvo tijekom Domovinskog rata, kada je kao župnik u Novoj Gradiški u mnogim situacijama doživio Božju blizinu i zaštitu. Susret smo zaključili pobožnošću križnog puta na Ivan-brdu i druženjem. :-)
vlč. Petar Mlakar


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika