Osnovana nova zajednica katoličkih skauta u župi sv. Vida u Pitomači

Osnovana nova zajednica katoličkih skauta u župi sv. Vida u Pitomači
PITOMAČA, 22.11.2015. Na svetkovinu Krista Kralja osnovana je nova zajednica katoličkih skauta naše biskupije u župi sv. Vida u Pitomači.
Toga dana bilo je službeno predstavljanje katoličkih skauta iz  župe sv. Fabijana i Sebastijana iz Varaždina, a skauti su tom prilikom sudjelovali na svetoj misi u 11 sati, zajedno sa zajednicom mladih župe Pitomača. Nakon svete mise voditelj katoličkih skauta Varaždinske biskupije Dominik Klemenčić predstavio je skaute i pozvao zainteresirane da se priključe novonastaloj zajednici Katoličkih skauta u Pitomači, koju će voditi vjeroučiteljica Tereza Kovačić.

Mnogi su mladi bili oduševljeni i neki će od njih otići na zajednički izlet u Drivenik od 28. -30. studenog 2015. godine te tako doživjeti po prvi puta što znači biti katolički skaut.
 
Mladi ratnici odlučili su se na drugačiji način donositi mir, pravednost i ljubav u ovaj svijet, izabirući za svog vođu Krista Kralja. Njihove odore pokazuju da žele prenositi evanđeoske vrijednosti i tako izgrađivati Kristovo kraljevstvo. Oni tako postaju jedno veliko bogatstvo župe, biskupije i domovine Hrvatske.
 
„Narod tvoj tebi se dragovoljno predaje u dan tvog ratnog pohoda. U svetim odorama, iz krila zore, dolaze ti kao rosa tvoje mladosti.“ (Ps 110,3)
 
Vlč. Siniša Blatarić