Oko 90 mladih na susretu u Petrijancu

Oko 90 mladih na susretu u Petrijancu

1926753_1450972975135386_1698293339_nPrvog dana mjeseca ožujka 2014. godine, župa sv. Petra i Pavla u Petrijancu bila je domaćin mladim katolicima Gornjovaraždinskog dekanata koji se pripremaju za SHKM u Dubrovniku. Župni pastoralni centar gotovo da je bio pretijesan za devedesetak okupljenih iz osam župa dekanata.

Nakon što je domaći župnik, vlč. Ivan Sakač, svim prisutnima zaželio dobrodošlicu, uslijedila je kateheza koju je pripremila sestra Laura, članica reda Klanjateljice Krvi Kristove iz Ivanca. Kateheza je bila praćena dobro znanim kršćanskim „hitovima“, a osobito smo ponosni na zajednički otpjevanu himnu SHKM-a „Na slobodu pozvani“. Izvedba je, naravno, bila bez greške. Nakon kateheze mladi su se podijelili u 9 grupa u kojima su razmišljali o 9 različitih životnih aktivnosti koje bi se, prema sv. Mariji De Mattias, trebale obavljati s Isusom. Produkt rada u grupama bile su molitve koje su kasnije izrečene na oltaru u Molitvi vjernika za vrijeme Svete mise.

Subotnji susret nije bio vremenski strogo strukturiran, stoga su svi mladi imali priliku pristupiti sakramentu Ispovijedi i čistog srca sudjelovati na vrhuncu susreta- euharistijskom slavlju. Svetu misu predvodio je ivanečki kapelan, vlč. Petar Mlakar, a sviranjem animirao novonastali gitaristički duo „Igraj bez pameti“. Laughing Nakon duhovne okrijepe uslijedila je i ona tjelesna uz mali domjenak gdje su mladi nastavili međusobno upoznavanje i druženje.

Gornjovaraždinski dekanat jedan je od dekanata s najviše prijavljenih sudionika SHKM-a u našoj biskupiji. Nadamo se da je i ovaj susret jedan od  znakova novih strujanja i iskrenog mladenačkog žeđanja za uskrslim Kristom u našem kraju. Povezivanje i suradnja koja se ostvaruje na ovakvim susretima zalog je za autentično i odvažno nasljedovanje Evanđelja u našim domovima, školama i fakultetima.

U ime svih mladih našeg dekanata ovim putem zahvaljujem se ivanečkom kapelanu vlč. Petru Mlakaru na njegovom predanom i zauzetom radu na organizaciji naših susreta, kao i na njegovom duhovnom vodstvu i poticajima.

Iščekujući dubrovačko sunce, Mladi Gornjovaraždinskog dekanata vjerojatno će se još okupiti u nekoj drugoj župi prije puta na nacionalni susret, a vama se dotada preporučaju u molitve. Ujedinjeni u zajedničkoj molitvi u ovo korizmeno vrijeme, odazovimo se Njegovom pozivu na slobodu.

 

Ivan Jurjak

 

 

Fotografije:www.facebook.com/zupa.ivanec