Održani dekanatski susreti mladih Gornjovaraždinskog i Koprivničkog dekanata!

Održani dekanatski susreti mladih Gornjovaraždinskog i Koprivničkog dekanata!
IVANEC/KOPRIVNICA, 28.1.2017. Proteklog vikenda održani su drugi dekanatski susreti mladih Gornjovaraždinskog i Koprivničkog dekanata. Bili su to ujedno i pripremni susreti sa katehezama za nadolazeći susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru 29. i 30. travnja ove godine. U priloženim izvješćima saznajte što se događalo na pojedinim susretima.
IVANEC

Protekle subote održan je još jedan dekanatski susret mladih Gornjovaraždinskog dekanata, ovog puta u Župi Uzvišenja Svetog Križa u Križovljanu! Susret je započeo slavljem svete Mise u 17 sati na kojem je zbor mladih „Svjetlost svijeta“ iz Ivanca predvodio je liturgijsko pjevanje.

Susret se nastavio katehezom vlč. Petra Mlakara, župnog vikara iz župe Sv. Marije Magdalene iz Ivanca, oo događajima u Fatimi 1916. i 1917. godine, fatimskim porukama i tajnama koje je Bog objavio po Blaženoj Djevici Mariji, budući da se ove godine obilježava 100. obljetnica fatimskih ukazanja, a poruke su itekako aktualne i u naše vrijeme. U Isusu Kristu je doista naša nada, kako kaže i geslo Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru 29. i 30. travnja, za koji se ovim dekanatskim susretima pripremamo! :-) Mladi su naučili i himnu SHKM-a u Vukovaru, a druženje je nastavljeno uz agape u župnoj kući.
 
KOPRIVNICA

U subotu, 28. siječnja 2017. godine u Pastoralnom centru sv. Leopolda Bogdana Mandića u Koprivnici održan je prvi dekanatski susret mladih Koprivničkoga dekanata. Tema je bila „Tko sam ja?“.

Na samom početku susreta mlade je, uz domaćeg župnika vlč. Dominika Vukalovića, pozdravio dekanatski povjerenik za mlade, vlč. Nikola Bukovčan. S molitvom i pjesmom započela je kateheza koju je vodio gost vlč. Krisijan Stojko, župni vikar župe Presvetog Trojstva u Ludbregu. Vlč. Kristijan govorio je o pripadnosti svakoga čovjeka Bogu. Podsjetio je okupljene mlade da su stvoreni iz Božje ljubavi, željeni, originalni i vrijedni te da svatko od nas ima razloga reći Gospodinu: „Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno!“ (Ps 139, 14) jer nije štedio na dragocjenome materijalu kada nas je stvarao.

Nakon vlč. Kristijana, riječ je preuzela Nikolina Tomašić. Podijelivši svoju životnu priču posvjedočila je o beskrajnoj ljubavi Nebeskoga Oca kojom nas ljubi u svakome trenutku, ne ostavljajući nas ni u najtežim situacijama. Čak i kad se mi udaljimo od Njega, čeka nas da se vratimo.

Uslijedile su tehničke informacije o prijavama za SHKM te druženje uz okrepu koju je osigurao župnik domaćin. Na susretu se okupilo šezdesetak mladih, a sljedeći će se održati koncem veljače.
 
(tekst: P.M., A.S., fotografije: P.M., D.V.)


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika