Održani dekanatski susreti mladih Donjovaraždinskog i Ludbreškog dekanata

Održani dekanatski susreti mladih Donjovaraždinskog i Ludbreškog dekanataVARAŽDIN, 21.1.2017. Proteklog vikenda održani su drugi dekanatski susreti mladih Donjovaraždinskog i Ludbreškog dekanata. Bili su to ujedno i pripremni susreti sa katehezama za nadolazeći susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru 29. i 30. travnja ove godine. U priloženim izvješćima saznajte što se događalo na pojedinim susretima.
VARAŽDIN

U subotu, 21. siječnja 2017. godine, u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Varaždinu, održan je drugi dekanatski susret mladih Donjovaraždinskog dekanata. Tema je bila "Pravo prijateljstvo".

Na samom početku mlade je, uz domaćeg župnika, vlč. Stjepana Najmana te župnog vikara vlč. Silvija Košćaka, pozdravio povjerenik za mlade Varaždinske biskupije, vlč. Tihomir Kosec te kroz himnu susreta "Krist, naša nada" mlade uveo u molitvu kojom je sam susret i započeo. Pjevanje je na misnom slavlju animirao zbor mladih sastavljen od mladih iz župa Donjovaraždinskog dekanata.

Poslije konkretnih obavijesti o prijavama za SHKM u Vukovaru, pjesme i molitve; uslijedila je kateheza koju je pripremila i uz pomoć animatora vodila vjeroučiteljica Andreja Bahun. Mladi su kroz igru, rad u paru i grupama i promišljali o pravom prijateljstvu na temelju biblijskog odlomka (Iv 15,13-14.17), pokušali shvatiti važnost prijateljstva u životu na konkretnom primjeru kroz osobno svjedočanstvo i primjere iz Domovinskog rata te pokušali sklopiti novo prijateljstvo. :-)
Prisutni su na kraju susreta dobili i biblijske citate na temu pravog prijateljstva kao dodatni poticaj na zahvalnost na darovanim nam prijateljima i poticaj da i sami nastoje biti pravi prijatelji. U 18 sati mladi su sudjelovali na župnoj sv. misi na kojoj je vlč. Tihomir u propovjedi iznio osobno svjedočanstvo dara pravog prijateljstva. Pjevanje je na misnom slavlju animirao zbor mladih sastavljen od mladih iz župa Donjovaraždinskog dekanata.

Na dekanatskom susretu koji je bio prožet smijehom, igrom, pjesmom i radošću okupilo se četrdesetak mladih, a nakon „službenog“ dijela druženje je nastavljeno, dobrotom župnika domaćina, u župnim prostorijama uz okrepu tijela, pjesmu i smijeh. :-)
(M.K.)
LUDBREG
 
„Poći ću, ako treba, bilo gdje, samo da znam da Riječ Tvoja bit će uz mene, jer put bez Tebe - mrak, hod bez Tebe - pad; tog sam svjestan!“

Radost, zajedništvo, prijateljstvo, Ljubav, Bog, strpljenje, poniznost, otvorenost iskrenost – samo su prve od mnogih asocijacija koje su javljaju u meni nakon predivno provedene subote na drugom dekanatskom susretu mladih Ludbreškog dekanata. Ma ni snijeg, ni led, ni jak vjetar, ni niske temperature nisu nas uspjeli zaustaviti da ponovo budemo zajedno. Ovog puta, vrata svoje župe, ali i srca otvorila nam je vjeroučiteljica i dekanatska animatorica Dubravka Červek, a u župu Martijanec je stiglo oko pedesetak mladih, otvorenih ruku za nova prijateljstva i zagrljaje, ali također i duše za nove duhovne poticaje i iskustva.

Susret je započeo neizostavnom pjesmom i molitvom, a onda je 'dirigentsku palicu' preuzeo ludbreški kapelan vlč. Kristijan koji je progovorio o ženi Samarijanki. Između ostalog istaknuo je kako prava ljubav ne postavlja nikakve barijere. A onda uz red pjesme, igre, smijeha i druženja na red je došla još jedna tema – ovaj put od Nikoline T. koja nam je progovorila o svojem susretu s Gospodinom u trenucima kušnji i borbe.  A onda s tihom melodijom, ali žarkom pjesmom na usnama, pošli smo u crkvu gdje smo zahvalili Gospodinu na još jednom susretu, a ujedno smo željeli staviti svoje volju u Njegovu, svoje korake na Njegov put i svoja srca u Njegove ruke, kako bismo radosni mogli klicati: „Ne živim više ja, nego Krist živi u meni!“ 

Radosni i okrijepljeni, puni novih prijateljstva i duhovnih bogatstva, završili smo još jedan susret, te se već sad radujemo slijedećem. :-)
(N.T., fotografije: B.H.)


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika