Održani dekanatski susreti mladih Bednjanskog i Đurđevačkog dekanata!

Održani dekanatski susreti mladih Bednjanskog i Đurđevačkog dekanata!
LEPOGLAVA/KOZAREVAC, 4.2.2017. Proteklog vikenda održani su treći dekanatski susreti mladih Bednjanskog te drugi dekanatski susret mladih Đurđevačkog dekanata. Bili su to ujedno i pripremni susreti sa katehezama za nadolazeći susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru 29. i 30. travnja ove godine. U priloženim izvješćima saznajte što se događalo na pojedinim susretima.

LEPOGLAVA

U subotu 4. veljače 2017. održan je 3. dekanatski susret mladih Bednjanskog dekanata. Dvadesetak mladih okupilo se na sv. misi u Lepoglavi gdje su u zajedništvu s okupljenim vjernicima prisustvovali euharistijskome slavlju. Nakon svete mise uputili su se u župni pastoralni centar gdje su imali zajedničku temu pod nazivom „5 minuta slave“. Uvodni i motivacijski dio vodili su dekanstski povjerenici mladih vlč. Danijel Herceg, vlč. Branko Horvat, vjeroučteljica Gabrijela Belčić i animatorica Stela Posavec. Nakon uvodnog dijela uslijedilo je svjedočanstvo posebne gošće susreta - Stefany Hohnjec. Stefany je u svome svjedočanstvu mladima pričala o svome životu, zakopavanju svojih talenata, dokazivanjem u medijima te kako je ona slavu iskoristila sebi na propast. Također, Stefany je s mladima podjelila svejdočanstvo svog puta obraćenja, sadašnjeg hoda s Kristom i služenja u Crkvi. Mladi su bili oduševljeni svjedočanstvom razmišljajući kako nas Bog nikada ne napušta. Nakon svjedočanstva i zaključnih misli gdje smo povezali pojam ovozemaljske i nebeske slave, mladi su imali prilike prijaviti se za SHKM u Vukovaru te čuti najnovije obavijesti iz Ureda za pastorala mladih naše biskupije. Nakon službenog dijela uslijedilo je međusobno druženje uz kolače i čašicu razgovora. 

(Stela Posavec, fotografije: vlč. Danijel Herceg)
 
KOZAREVAC

Drugi po redu pripremni susret za SHKM u Vukovaru Đurđevačkog dekanata održan je u župi Kozarevac 28. siječnja 2017. Tridesetak sudionika upoznavali su se, razmišljali i raspravljali kroz katehezu pod naslovom: "Strahovi i nada čovječanstva". Sljedeći pripremni susret bit će 18. veljače u župi Đurđevac. Hvala svim sudionicima na odazivu i na lijepom druženju. Do ponovnog susreta, ostanite privezani uz sidro Isusa Krista!
 
(vlč. Siniša Blatarić)
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika