Održani dekanatski susreti mladih bednjanskog i đurđevačkog dekanata

Održani dekanatski susreti mladih bednjanskog i đurđevačkog dekanata
VIŠNJICA, KLOŠTAR PODRAVSKI, 21.10.2017. Proteklog vikenda održana su dva dekanatska susreta, i to za mlade bednjanskog i đurđevačkog dekanata. U priloženim izvješćima saznajte što se događalo na pojedinim susretima.
VIŠNJICA

20.listopada 2017. godine održan je prvi dekanatski susret mladih bednjanskog dekanata ove pastoralne godine. Susret je započeo klanjanjem Presvetom u župnoj crkvi koje je predvodio vlč. Danijel Herceg, povjerenik za mlade bednjanskog dekanata. Pjevanje je na klanjanju animirao je mješoviti zbor župe Višnjica. Nakon klanjanja mladi su se preselili u vjeronaučnu dvoranu gdje je nastavljen program. Najprije je vjeroučiteljica Gabrijela Belčić održala izlaganje o našoj Varaždinskoj biskupiji koju je pripremila kako bi se mladi što bolje pripremili i uključili u obolježavanje 20. godina Varaždinske biskupije. Nakon što su mladi naučili dosta novoga, animatorica Stela Posavec pripremila je kviz gdje su se mladi natjecali, a cilj je bio utvrditi naučeno kroz igru. Na kraju susreta predstavljen je ovogodišnji plan i program Ureda za pastoral mladih gdje su mladi mogli saznati što će se sve zbivati u biskupiji i dekanatu. Na kraju susreta domaći župnik Dragutin šimek u ime cijele župe počastio je mlade te je druženje nastavljeno u prostorijama župe.
(Stela Posavec)


KLOŠTAR PODRAVSKI

U subotu 21.10.2017. u Kloštru Podravskom odražan je dekanatski susret mladih Đurđevačkog dekanata pod nazivom „Krenuti na put s povjerenjem“. U malenoj dvorani okupilo se oko 50-ak mladih različitih godišta. Susret smo započeli molitvom nakon koje je vlč. Siniša Blatarić sve prisutne upoznao sa novim dekanatskim animatorima, vjeroučiteljicom Terezom Kovačić i animatorociom Petrom Posenjak, oboje iz župe sv. Vida u Pitomači.

Vjeroučiteljica Tereza upoznala nas je sa godišnjim programom naše biskupije te nam predstavila Katoličke skaute. Potom nas je vlč.Siniša upoznao sa Taizé – Europskim susretom u Baselu, krajem 2017.godine i ispričao svoja iskustva takvih okupljanja. Najavio je i dva važna događaja; o Svjetskom danu mladih u Panami 2019. te o Biskupskoj sinodi za mlade 2018. Nakon kraćeg nagovora na temu susreta pošli smo u crkvu gdje smo svi skupa izmolili krunicu za naše misionare, tijekom pobožnosti krunice prisutni su imali prilike za sakrament ispovjedi nakon čega smo započeli sa misnim slavljem. Euharistijsko slavlje je predvodio vlč. Siniša zajedno sa fra Ivanom Širokim, župnikom župe Kloštar Podravski. Nakon misnog slavlja uputili smo u dvoranu na kraće druženje. 
(Petra Posenjak)


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika