Održana duhovna obnova mladih đurđevačkog dekanata

Održana duhovna obnova mladih đurđevačkog dekanata
ĐURĐEVAC, 28.11.2015. U predvečerje prve nedjelje došašća mladi đurđevačkog dekanata prisustvovali su duhovnoj obnovi u Đurđevcu koju je na multimedijalan način predvodio karmeličanin o. Danijel Čolo.

Na samom početku vlč. Siniša Blatarić, dekanatski povjerenik za mlade, obavijestio je mlade o adventskoj duhovnoj obnovi za mlade u varaždinskoj katedrali te o mogućnosti prijava za SDM „Krakow 2016“. Nakon uvodnog predstavljanja o. Danijel poveo je mlade kroz jednu zanimljivu epizodu serije o anđelima, nakon čega je slijedila diskusija i nagovor o. Danijela. U nagovoru je istaknuto da nam je Bog darovao najveći dar a to je život, a da taj dar trebamo usmjeriti prema ispunjenju svrhe svog života. Mi se ne ostvarujemo u nekakvom zanimanju koje smo odabrali već u odnosu prema Bogu. Ako sve svoje djelatnosti i talente koje nosimo u sebi usmjerimo prema Bogu, tek tada ćemo doživjeti unutarnje ispunjenje.

Potom je slijedila kratka priprema za sakramenat pomirenja u kojoj je o. Danijel istaknuo da se grijehe najčešće učini iz ljubavi prema nečemu. Najčešće je to kada želimo nešto posjedovati neku stvar ili osobu ili želimo biti poput nekoga, a ne dozvoljavamo da budemo onakvima kakvim nas je Bog u svojoj naravi stvorio.

Sudionici su potom izmolili molitvu za SDM u Krakovu 2016. te su dobili zadatak da na papiriće napišu što bi željeli učiniti u vremenu Došašća. Te svoje želje stavili su u košaricu koja je predana kao prinosni dar Gospodinu na svetoj misi. Nakon svete mise koju je predvodio o. Danijel, a svojim pjevanjem animirali su zbor mladih župe sv. Jurja iz Đurđevca, mladi su druženje nastavili u veselom raspoloženju u župnoj dvorani.
 
Vlč. Siniša Blatarić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika