Održan susret mladih đurđevačkog dekanata

Održan susret mladih đurđevačkog dekanataPITOMAČA, 16.10.2015. U župi sv. Vida u Pitomači održan je dekanatski susret mladih đurđevačkog dekanata sa dekanatskim povjerenicima i animatorima, kojem su prisustvovali posebni gosti.
Uz mlade spomenutog dekanata, kao gosti su nazočili biskupijski skauti iz župe Sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu te posebne gošće volonterke iz Valencije (Španjolska) Marija Amparo i Marta. One su na inicijativu brata Ulricha iz Taizé Zajednice doputovale u Hrvatsku kako bi predstavile Europski susretu mladih, „Hodočašće povjerenja na Zemlji“, koji se održava krajem ove godine u Valenciji od 28. prosinca 2015. do 1. siječnja 2016. Više o samim prijavama za susret u Valenciji pročitajte na priloženom plakatu!

Susret je bio prožet Taizé molitvom sa svijećama, taizeovskim pjesmama, Božjom riječju, tišinom, meditacijom i klanjanjem izloženoj ikoni Kristovog križa.
Molitvu je predvodio povjerenik za mlade đurđevačkog dekanata, vlč. Siniša Blatarić, a pjevanje su animirali zbor mladih iz župe sv. Vida iz Pitomače. Nakon molitve svoje druženje mladi su nastavili u župnoj dvorani. Idući dekanatski susret najavljen je da će se održati u župi Sv. Jurja – Đurđevac.
vlč. Siniša Blatarić,
Antonia Marović, animatorica


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika