Održan prvi pripravni dekanatski susret mladih Varaždinsko - Topličkog dekanata

Održan prvi pripravni dekanatski susret mladih Varaždinsko - Topličkog dekanataVARAŽDINSKE TOPLICE, 3. 12. 2016. Ovog vikenda održan je prvi ovogodišnji dekanatski susret mladih Varaždinsko – Topličkog dekanata.
Na prvom pripravnom dekanatskom susretu za susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će se održati na godinu u Vukovaru, koji se održao u župnoj dvorani u Varaždinskim Toplicama, skupilo se oko dvadesetak mladih.

Nakon uvodne riječi koju je održao povjerenik za mlade Varaždinsko – Topličkog dekanata, vlč. Mario Rukelj, uslijedila je kateheza pod nazivom „Mojih pet minuta slave“. Ova kateheza sastavni je dio kateheza koje služe kao priprema za SHKM u Vukovaru, a izvodila ju je vjeroučiteljica Katarina Kunić, dekanatska vjeroučiteljica za Varaždinsko – Toplički dekanat. Kroz katehezu, mladi su upoznati s time kako prepoznati i prihvatiti talente kao besplatan dar Božji, kako uočiti njihovu svrhu i ulogu, te uočavanje razlike između ovozemaljske slave i slave djece Božje.

Nakon prigodne kateheze, slijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio župnik domaćin, vlč. Stjepan Mostečak, a koncelebrirali su vlč. Mario Rukelj i vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Misno slavlje svojim sviranjem uljepšali su Marta Kranjčec, suradnica ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije i Matija Pantaler, član zajednice Totuus Tuus i župljanin župe Svibovec.

Susret se nastavio i nakon euharistijskog slavlja u župnoj dvorani gdje je vlč. Tihomir Kosec iznio svoje svjedočanstvo na maštovit, duhovan i duhovit način, a nakon čega je uslijedilo druženje.
(Mateja Marčun


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika