Održan pripremni dekanatski susret mladih koprivničkog dekanata

Održan pripremni dekanatski susret mladih koprivničkog dekanata
KOPRIVNICA, 14.12.2019. Protekle subote održan je dekanatski susret mladih Koprivničkog dekanata na kojem je sudjelovalo je 50 mladih iz župa  "Sveta Terezija iz Kalkute" Starigrad, "Uznesenje Blažene Djevice Marije" Močile, "Sveti Nikola" Koprivnica i "Blaženi  Alojzije Stepinac" Koprivnica.

Sudionici susreta međusobno su se upoznavali te kroz katehezu i molitvu pod vodstvom naših animatora pripremali se za Susret hrvatske katoličke mladeži koji  će se održati  sljedeće godine u Zagrebu. Susret hrvatske katoličke mladeži održava se već 22 godine (svake treće), a ovaj spomenuti u Zagrebu bit će marijanski. Do sada je održano devet susreta u različitim hrvatskim nad/biskupijama i pod različitim geslima. Svaki ovakav susret nosi svoje blagoslove: doživi se puno zvanja, lijepih iskustava, novih ljubavi, inicijativa, brakova, povezivanja župa, biskupija i zajednica. Stoga, organizatori vjeruju da će i zagrebački susret 2020. godine ostati mnogima u lijepom sjećanju kao nezaboravno iskustvo. Događanje u velikome gradu, glavnome gradu Republike Hrvatske, traži svoje specifičnosti i u Odboru HBK-a za mlade i Povjerenstvu za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije radi organiziranja samog susreta.

Tijekom ove kateheze mladi su zajedno promišljali o osobnom doživljaju rečenice: "Što god vam rekne, učinite." Također, naši mladi su nakon predstavljanje himne na početku susreta bili podijeljeni u 3 skupine u kojima su razradili ulomak iz evanđelja po Ivanu (Iv 2, 1-10) s naglaskom na Kanu Galilejsku, svadbu i slavlje. Kroz igru, savjete naših animatora, izradu plakata naši mladi upoznali su se sa samim geslom Susreta i ujedno primili poticaje za sudjelovanje na tom istom. Na kraju kao zadnji zadatak pod nazivom "Svi smo pozvani u Kanu" animatori su potaknuli sudionike na karitativno djelovanje, primjerice, u prikupljanju darova. Zadatak je obuhvaćao obilazak bolesnika, prikupljanje namirnica tijekom jednoga vikenda ili jedne nedjelje, prikupljanje odjeće, prikupljanje doprinosa za kakav veći župni zahvat, pomoć određenoj obitelji iz župne zajednice i sl., te se planirao prema mogućnostima župne zajednice, raspoloživosti mladih koji bi bili nositelji zadaće i prema
otvorenosti župne zajednice za takvo djelovanje.

Potom za kraj, kao i svaki katehetsko-interaktivni susret završili su molitvom i otpjevali himnu susreta "Što god kaže, učinite."
Elena Prka

 


Slika
Slika
Slika
Slika