Nekoliko župa iz Donjovaraždinskog dekanata u zajedničkoj pripremi za SHKM-Sisak 2012.

Nekoliko župa iz Donjovaraždinskog dekanata u zajedničkoj pripremi za SHKM-Sisak 2012.

U nedjelju 11. prosinca 2012. u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Varaždinu održan je prvi dekanatski susret mladih Donjovaraždinskog dekanata u sklopu priprema za SHKM Sisak 2012.

Tridesetak mladih iz nekoliko župa dekanata imalo je priliku upoznati mlade iz drugih župa kroz rad u grupama i sudjelovanje na radionicama gdje se obrađivala kateheza "Budimo svjedoci svjetla". Radionice su vodili animatori mladih Ivana Kolarić i Tomislav Herceg te s. Irena i s. Damjana, uz pomoć prisutnih svećenika koji dopratili mlade svojih župa. Na kraju spot prikazan je spot "Rescue", kao zaključak radionica, koji je poručio da samo s Isusom možemo biti svjedoci svjetla, i samo nas Isus može osloboditi od svega što umanjuje to svjetlo u nama i oko nas.

Susret je završen svečanom Svetom misom u varaždinskoj katedrali Uznesenja BDM u nebo koju je predvodio vlč. Tomislav Dodlek u suslavlju s predstojnikom Ureda za pastoral mladih vlč. Damjanom Korenom i dekanatskim povjerenikom za mlade vlč. Josipom Vidovićom. Pjevanje na misi su predvodili Zbor mladih varaždinske katedrale i Chorus Liturgicus.