Mladi u Ludbregu

Mladi u Ludbregu

dscn8187Susretu hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku, po pročitanim člancima i osobnom iskustvu, vesele se i mladi i stari. Kako bi se pripremili za nadolazeći susret, mladi Ludbreškog dekanata opet su se susreli – ovaj put u Ludbregu. 

U subotu, 22. ožujka 2014. godine mladi su se okupili u župi Presvetog Trojstva, a prisutne je pozdravio domaći župnik, mons. Josip Đurkan. U svom pozdravu mlade je ohrabrio i usporedio s predivnim lopočima koje Bog poziva na daljnji cvat, usprkos okolnom svijetu koji je velika močvara. 

Svetu misu predvodio je ludbreški župni vikar, vlč. Ivica Cujzek, a naglasio je važnost zajedništva i pomirenja s drugima, ali i Bogom. Nakon slavlja euharistije uslijedila je pobožnost križnoga puta u kojem su okupljeni razmišljali o Isusovom putu na Kalvariju, ali i vlastitom hodu kroz život – molilo se Gospodina da mu postanemo sličniji, ali i poput Marije koja ga je pratila do križa, Veronike koja mu je pružila rubac ne marivši za udarce koje mogla primiti, Magdalene koja je oplakivala svoje grijehe te Šimuna Cirenca koji mu je pomagao nositi križ. U Ludbregu se molilo i za snagu u svakodnevnom životu kojom se nosi križ vlastite Golgote, tješi i bodri druge čak i u najtežim trenucima, ali i za ljubav i zajedništvo. Razmišljajući o 14 postaja križnoga puta, jedini zaključak je da Bog ljubi čovjeka baš onakav kakav jest, a s njim je i u najtežim trenucima – tu, odmah kraj njega. Cijeli susret animirali su mladi iz zbora Trinitas, a ugođaj subotnjeg susreta možete pogledati ovdje

Na kraju, svi su se okupili i na zajedničkom druženju uz kolače, sokove i naravno – pjesmu i ples! Smile
Veliko hvala svim mladima koji svakodnevno svjedoče Krista i onima koji su proveli subotu u zajedništvu Crkve, te tako oBOGatili i uljepšali našu župu!

 

Nikolina Tomašić

 

 

Fotografije: Bruno Herceg