Drugi susret mladih bednjanskog dekanata

Drugi susret mladih bednjanskog dekanata
KAMENICA, 12.12.2015. Održan drugi susret mladih bednjanskog dekanata u župnoj crkvi sv. Bartola Apostola u Kamenici.

Dana 12. prosinca 2015. godine održao se drugi susret mladih Bednjanskog dekanata u Kamenici u crkvi sv Bartola apostola s početkom u 17 sati.  Sudjelovali su mladi iz susjednih župa: Višnjice, Vrbna, Lepoglave, Kamenice, Klenovnika, Cvetlina te župe svetog. Ivana Krstitelja Gornje Jesenje.

Susret je započeo slavljem svete mise u kameničkoj župnoj crkvi koju je predvodio vlč. Danijel Herceg, jesejanski župnik u koncelebraciji Dragutina Joča, kameničkog župnika. Bio je prisutan i Nikola Markušić, župni vikar u Lepoglavi.  

Susret se nastavio u župnoj dvorani gdje su mladi zajedno s povjerenicima za mlade Bednjanskog dekanata vlč. Danijelom Hercegom, župnikom, Gabrijelom Belčić, vjeroučiteljicom te Stelom Posavec, animatoricom raspravljali o pravim vrijednostima koje nam Božić svima donosi, nastojeći se pripremiti za nadolazeći blagdan. Posebno su istaknuli kako ljudi danas zanemaruju prave vrijednosti kao što su druženje i zajednička molitva s bližnjima ili pak odlazak na zornice kako bi što radosnije dočekali i proslavili u veselju rođendan malog Isusa. Sve duhovno polako se zanemaruje te se sve veća pažnja pridaje materijalnome, čime se zakrivaju prave vrijednosti koje nam Božić donosi.

U sklopu susreta održana je mala kreativna radionica na kojoj su mladi vjernici mogli iskazati svoju kreativnost izrađujući kutijice u kojima su se skrivale veoma motivirajuće poruke. Te kutijice mogli su međusobno razmijeniti tokom susreta ili pokoniti bližnjemu da mu uljepšaju nadolazeći blagdan.
 
Sara Gašparić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika