Dekanatski susreti i obnove mladih i dalje u punom zamahu!

Dekanatski susreti i obnove mladih i dalje u punom zamahu!
ĐURĐEVAC / SV.MARTIN NA MURI / KUZMINEC / MARTIJANEC / MAĐAREVO, 8.-10.12.2017. Protekla dva vikenda održan je niz dekanatskih susreta, adventskih duhovnih obnova i dekanatskih klanjanja mladih diljem dekanata naše biskupije.
ĐURĐEVAC

U subotu, 2. prosinca 2017. u Đurđevcu je održan 2. dekanatski susret mladih đurđevačkog dekanata. Ovoga puta u nešto drugačijem izdanju - kao duhovna obnova. Susret smo započeli pjesmom koju je izveo župni zbor mladih, a potom je usljedila kraća duhovna obnova predvođena vlč. Tihomirom Kosecom, povjerenikom za mlade. U ugodnoj atmosferi dokatnuo se važnih tema vezanih za Došašće i ovo vrijeme išćekivanja, bdijenja i čežnje, a da bi mlade još više potaknuo na ovo išćekivanje uz igru riječi približio nam je mnoge pojmove. Nakon duhovne obnove uputili smo se u župnu crkvu gdje smo imali mogućnost ispovijedi, a potom smo svi skupa proslavili sv. misu. Sv. misu animirao je župni zbor mladih, a voditelj slavlja bio je vlč. Tihomir Kosec. Poslije mise imali smo kratko klanjanje te smo se potom uputili natrag u dvoranu gdje smo se svi skupa malo podružili i počastili.

(T. Kovačić)
 
SV. MARTIN NA MURI

U nedjelju, 10. prosinca, druge nedjelje došašća u Svetom Martinu na Muri je održan dekanatski susret mladih štrigovskog dekanata. Susret je započeo u 16.00 sati u župnoj dvorani. Nakon uvodnog pozdrava  župnika i molitve katehezu je održala Ivana Krajačić na temu „Pripravite put Gospodinu“.
Nakon izlaganja krenuli smo u župnu crkvu, gdje je  u 17.00 sati  bilo klanjanje. Pjevanje na klanjanju je predvodio župni zbor mladih. Poslije klanjanja u parku župnog dvora bio je kraći duhovni program koji se sastojao od pjevanja adventskih pjesama i blagoslova mjesta i župe. Poslije svega mladi su se još zadržali u neformalnom druženju u župnoj dvorani. Iako nas nije bilo puno, večer druge nedjelje došašća bila je ispunjena duhovnom snagom.
(I. Krajačić)

KUZMINEC

Na spomendan svete Katarine Aleksandrijske, a uoči samog blagdana Krista Kralja i početka nove crkvene godine u župi sv. Kuzme i Damjana u Kuzmincu, održan je susret mladih Ludbreškog dekanata. Susret je započeo sv.misom koju je vodio vlč.Kristijan Stojko. U nadahnutoj propovijedi pozvao je mlade da slijede ideal predbračne čistoće i na taj način na zemlji žive kraljevstvo Nebesko. Osvrnuo se i na redovnike i redovnice te napomenuo kako su oni ti koji još više žive, i još bi više trebali živjeti Isusovo kraljevstvo i biti primjer svijetu. Nakon svete mise održano je euharistijsko klanjanje u kojem su mladi, a i župljani dotične župe, mogli odmoriti svoju dušu i srce i napajati se na Vječnom izvoru te primati, zahvaljivati i slaviti. Domaći župnik, vlč.Igor Radašić, zahvalio je mladima na dolasku u njegovu župu i zaželio im ugodan boravak.
(L. Votuc)

MARTIJANEC

U subotu, 9. prosinca,  održan je treći dekanatski susret mladih Ludbreškog dekanata. Okupilo se oko 30-ak mladih iz nekoliko župa dekanata. Susret je započeo sv. misom koju je predvodio vlč. Kristijan Stojko, dok je domaći župnik Ivan Košutić bio na raspolaganju mladima za ispovijed. Sveta misa  bila je prožeta tonovima adventskih pjesama, a u skladu s time i propovijed vlč. Kristijana u kojoj nas je pozvao na intenzivniju pripremu za blagdan Isusova rođenja.
Nakon sv. mise uslijedilo je svjedočanstvo Anike Sačić, voditeljice i animatorice za mlade u zajednici Kursiljo. Mladima je progovorila o svom životu, strahovima i nadama, ali i kako u svom životu u svakom trenutku prepoznaje Božju nazočnost i veliku ljubav za nju. Potaknula je mlade na molitvu i čitanje svetoga pisma, te je vlastitim primjerima posvjedočila kako Gospodin svakome od nas osobno progovara, ako imamo dovoljno otvoreno srce.
Susret je nastavljen druženjem mladih u župnoj dvorani, a završen molitvom krunice. Slijedeći susret mladih zakazan je za siječanj 2018. u župi svetog Jurja u Svetom Đurđu. 
(D. Červek)

MAĐAREVO

Dana, 2. 12. 2017. u Mađarevu je održano četvrto po redu dekanatsko klanjanje i misa mladih Varaždinsko – topličkog dekanata.
U 17.00 sati mladi su se  zajedno sa mještanima i djecom okupili na slavlju svete mise koju je predvodio župnik domaćin, vlč. Vjekoslav Vidaček. Nakon mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim u kojem su mladi imali prilike razmišljati o važnosti molitve. Pjevanje za vrijeme klanjanja kao i misnog slavlja, predvodio je zbor mladih Sveti Dominik iz Remetinca.
Nakon slavljenja i klanjanja pred Presvetim, mladi su nastavili druženje u vjeronaučnoj dvorani. 
(M. Marčun)

 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika