Dekanatski susret mladih Virovskog dekanata u Molvama

Dekanatski susret mladih Virovskog dekanata u Molvama

U subotu 12. ožujka 2011. u 19.00 sati u molvarskoj veličanstvenoj crkvi mladi Virovskog dekanata imali su bdijenje kao pripremu za susret sa Sv. Ocem Papom.

To je bilo prvo bdijenje od tri predviđena. Sudjelovali su domaći mladi iz Molvi sa svojim župnikom p. Tomislavom Glavnikom, mladi iz župe Gola sa svojim župnikom vlč. Ivanom Herega te zajednica mladih ˝Martinci˝ iz župe sv. Martina Virje sa svojim župnikom vlč. Ivicom Bačani i vjeroučiteljem Zlatkom Bočkaj. ˝Martinci˝ su ujedno vodili bdijenje svojim pjesmama: Isuse, volim Te; Da Te samo dotaknem; Milost (instrumental); Oči u oči; Samo reci riječ; Moj Isus; te Krist na žalu.

Na početku je p. Tomislav Glavnik predstavio mlade. Nakon pozdrava izloženi je Presveti Oltarski sakramenat na klanjanje i održana je uvodnu meditaciju, zatim je vlč. Mario Rukelj župnik iz župe Ždala pročitao evanđeoski odlomak. Mladi su stavljali tamjan u kadionicu. Svaki mladić/djevojka stavljao je zrno, a za vrijeme stavljanja zrna tamjana mladi iz Virja odsvirali su pjesmu ˝Milost˝. Potom je p. Tomislav održao drugu meditaciju koja je bila uvod za zadatak mladima. Zapisali su svoje kušnje na papiriće, a potom ih izgužvali i kasnije zapalili. Mladi iz Gole su molili su molitvu vjernika, a cijeli susret završio se blagoslovom s Presvetim i pjesmom ˝Krist na žalu˝.

Sljedeći susret predviđen je za 16. travnja u 19.30 sati. Nakon susreta u crkvi, sva mladež zajedno sa svojim svećenicima preselila se u dvoranu na druženje. Vjerujemo da je ovaj susret zbližio mlade nazočne mlade iz župa te tako pružio priliku za nova prijateljstva i iskustva. Radujemo se u Gospodinu, molimo za sv. Oca Papu, za mlade naše biskupije i za naše obitelji!

Maja Bušić