Dekanatski susret mladih Donjovaraždinskog dekanata

Dekanatski susret mladih Donjovaraždinskog dekanata

U subotu 16. travnja 2011. održan je dekanatski susret mladih Donjovaraždinskog dekanata na temu „Za susret s papom" na kojem se okupilo 60-ak mladih.

Susret je započeo u 19.00 sati u župnoj crkvi sv. Ilije u Svetom Iliji Svetom Misom, koju je predvodio župnik domaćin vlč. Izidor Ferek, a mladi su za vrijeme Mise imali i mogućnost za ispovijed. Susret se nastavio klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom kojeg su vodili đakoni Ivica Cujzek i Hrvoje Damiš.

Nakon klanjanja mladi su se preselili u dvoranu u pastoralnom centru gdje je glavnu riječ preuzeo povjerenik za mlade Donjovaraždinskog dekanata vlč. Josip Vidović. On im je predstavio susret s papom, što je sve potrebno za sudjelovanje, kako se i gdje prijaviti, tko može ići i još nekoliko drugih korisnih savjeta po pitanju tehničkih stvari vezanih za odlazak i za sam susret s papom. Budući da je dekanatski susret održan uoči Cvjetnice, mladi su imali pripremu za taj blagdan i za dane Velikog tjedna.

Odmah je dogovoren i završni dekanatski susret koji će biti održan u Biškupcu 28. svibnja 2011. Na tom susretu dobit će se zadnje detaljne informacije te dijeliti ulaznice vezane za taj veličanstven događaj u našoj domovini.

Tomislav Herceg