5. susret mladih vjernika Gornjomeđimurskog dekanata

5. susret mladih vjernika Gornjomeđimurskog dekanata

Peti susret pripreme za SHKM u Sisku, mladih vjernika Gornjomeđimurskog dekanata, održan je u subotu, 14.04., u župi Sveti Juraj na Bregu.

Tema posljednjeg susreta prije odlaska u Sisak, Šimune Ivanov, ljubiš li me?, bila je uskladu s liturgijskim vremenom, ali i kao ispovijest svoje vjere mladih u Uskrslog na kraju naših dekanatskih susreta. Kroz katehezu mladi su se našli pred pitanjem koje Uskrsli postavlja Petru: ... ljubiš li me?

Neke od ispovijesti „srca" mladih:

- Dragi Isuse, Ti znaš moje misli i namjere. Ti znaš da želim biti što više sličan Tebi, ljubiti kao što ti ljubiš.

- Moj Isuse, Ti najbolje znaš moje misli i pomozi mi da se ne bojim prenositi Tvoju ljubav drugima. Isuse volim te ...

- Isuse, nemoj misliti da Te ne volim, ponekad zbog mojih djela koja činim suprotno Tvojim riječima... Pomozi mi da te nastojim još više ljubiti i da Te poput Petra ne zatajim...

- Ljubim, ne pokazujem Ti to na mnogo načina, ali znam da si kraj mene i praštaš ljudima koje voliš. Jedino Ti znaš da Te ljubim srcem svojim i znaj da sam uvijek srcem kraj Tebe i Ti kraj mene! Oprosti mi!

- Ljubim li te Gospodine? Ljubim li Te? Reci mi da li Te ljubim ili te svakodnevno stavljam na drugo mjesto, u posljednju ladicu, u rezervu... Ljubim li te Gospodine? Mnogo puta odgađam susret s Tobom, molitvu stavljam za neka druga vremena... mnogo puta gledam kako ću doseći svoj egoističan cilj... Ljubim li te Gospodine? Uzvraćam li Tvoju ljubav? Imam li strpljenja s bližnjima, bolesnima i zaostalima? Imam li ljubavi za druge i vidim li u njima Tebe?

Punina susreta, kao i u svim susretima do sada, bio je susret mladih vjernika s Uskrslim Gospodinom u Svetoj misi koju je predvodio vlč. Josip Đurin, dekanatski povjerenik za mlade uz koncelebraciju vlč. Ivice Puškadije, župnika župe Sv. Juraj na Bregu. Misu su animirali mladi, a pjevanje je predvodio vokalni ansambl Svjetlost iz župe domaćina koji su svojim pjevanjem doprinjeli ljepoti slavlja te se ovim putem zahvaljujemo.

Dragi mladi budite svjesni:

Krist više nema ruku. Ima samo naše ruke kako bi danas činio svoja djela.

Krist više nema nogu. Ima samo naše noge kako bi danas išao ljudima.

Krist nema glasa. Ima samo naš glas kako bi danas govorio o sebi.

Krist više nema snage. Ima samo našu snagu kako bi ljude priveo k sebi. Krist više nema evnađelja koje bi ljudi slušali. Ono što činimo riječju i djelom je evanđelje koje se piše.

Nakon misnog slavlja druženje mladih je nastavljeno u dvorani na župnom dvoru uz završne dogovore za susret u Sisku. Hvala župniku i župljanjima župe Sveti Juraj na Bregu što su nas bratski primili. Bog vas blagoslovio. Vidimo se u Sisku Smile!