4. susret mladih vjernika Gornjomeđimurskog dekanata

4. susret mladih vjernika Gornjomeđimurskog dekanata

4. susret pripreme za SHKM u Sisku mladih vjernika Gornjomeđimurskog dekanata održan je u subotu, 17. ožujka 2012. u župi Uzvišenja Svetog Križa u Vratišincu.

Tema korizmene kateheze bila je „Sin čovječji nema kamo bi glavu naslonio" koju su mladi započeli meditacijom te kroz igre „osloni se na mene" i pantomimu, čitanje i promišljanje evanđeoskog teksta posvjestili si kako „biti oslonjen na Boga" traži povjerenje, ali i daje sigurnost.

Drugi dio susreta, ujedno i vrhunac susreta mladih vjernika s Gospodinom i međusobno kao braće i sestara u Kristu, bila je Sveta misa koju je predvodio vlč. Josip Đurin, dekanatski povjerenik za mlade uz koncelebraciju vlč. Tomislava Leskovara, župnika župe Sv. Marka evanđelista u Selnici. Povjerenik za mlade je u homiliji pozvao mlade: Prijatelji, ako ste se odlučili biti kršćani, usmjerite pogled prema Križu.

Nakon svete mise, druženje mladih nastavljeno je u župnoj dvorani pa se ovom prilikom zahvaljujemo župniku vlč. Pavlu Mesariću i župljanima župe Uzvišenja Svetog Križa u Vratišincu koji su nas tako lijepo primili te župnome zboru koji je pjevao na misi.

Dragi mladi, predanje svoga života Bogu daje slobodu i to je jedini istinski put na kojemu ćete kroz spoznavanje Boga spoznavati istinu o sebi koja vas vodi do Punine Života. Budite svjedoci Boga koji živi u vama i po vama.