3. susret mladih iz Jakopovca i Kaštelanca i mladih župe sv. Nikole Varaždin

3. susret mladih iz Jakopovca i Kaštelanca i mladih župe sv. Nikole Varaždin

U nedjelju 25.07.2010. u Jakopovcu, u filijali župe Varaždinske Toplice, slavilo se glavno godišnje „proštenje": Jakopovo. Ovogodišnja proslava župnog zaštitnika bila je posebno svečana.

Gosti su nam bili dragi prijatelji iz Zajednice mladih, župe sv. Nikole iz Varaždina. Došli su kako bi sviranjem i pjevanjem obogatili proslavu sv. Jakova. Na orguljama je svirao Mislav Lucić, na gitari bogoslov Petar Mlakar, a na afričkom bubnju Matija Mlakar. Naš zbor mladih zajedno s mladima iz Varaždina vodio je pjevanje za vrijeme sv. mise.

Sv. misu predvodio je naš župnik, vlč. Stjepan Mostečak koji je na početku izrazio dobrodošlicu mladima iz Varaždina. Za vrijeme ulazne pjesme koja je odzvanjala kapelom, primijetih na licima vjernika zadovoljstvo jer im sviranje i pjevanje mladih odgovara,a na licima starih i mladih, bakica i djece, odsijevala je posebna radost.

Nedjeljno evanđelje (Lk 11, 1-13), o tome kako su apostoli zamolili Isusa da ih nauči moliti, naš je župnik i opet u sjajnoj propovijedi, povezao s današnjim blagdanom, napominjući važnost molitve u našem svakodnevnom životu. Kako valja moliti uvijek srcem, izbjegavajući naredbe i zapovijedi koje često upućujemo Bogu poput: „Daj mi ovo ili ono..." i „Trebam to i to..." itd. A onda ubrzo opet zaboravimo na Boga i okrenemo mu leđa.

Misno slavlje župnik je završio zazivom zaštite sv. Jakova na sve vjernike i blagoslovom. Mladi iz Varaždina te domaći, i nakon završetka sv. mise ostali su u radosnom druženju i pjesmi.

Veselimo se i našem slijedećem zajedničkom susretu kojeg ćemo uskoro ostvariti jer smo osjetili kako nas ovakvi susreti duhovno obogaćuju i zbližuju te utvrđuju u vjeri i zajedništvu.

 

Anika Sačić, Jakopovec