2. susret mladih vjernika Koprivničkog dekanata

2. susret mladih vjernika Koprivničkog dekanata

"Bog je svjetlost i tame u njemu nema nikakve", riječi su iz prve Ivanove poslanice, a ujedno i geslo dekanatskog susreta mladih, održanog prošle subote 17. ožujka 2012. godine u Pastoralnom centru župe bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici.

Ovo je bio drugi od četiri dekanatska susreta osmišljenih kao priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Sisku, u svibnju ove godine. 60 mladih okupilo se na misnom slavlju koje je predvodio fra Krunoslav Albert, povjerenik za naš koprivnički dekanat. Iza toga uslijedio je susret koji su pripremili mladi animatori iz župe Bl. Alojzija Stepinca. Nakon uvodne molitve, sudionici susreta podijelili su se u 3 grupe: svjetlo, tama i zajedništvo. Geslo iz prve Ivanove poslanice 1, 5-7 govori o apostolskom nauku u kojem je po Kristu, Svjetlu isključena svaka tama, laž i pokvarenost. Mladi su u grupama raspravljali o tome što ih vodi odnosno prekida njihovo zajedništvo s Bogom. Iako je misa ona koja nas najviše približuje Bogu, često izlazeći iz crkve zaboravljamo na Boga i sjetimo se njegovih poruka tek kad nam krene loše. Također, ako želimo živjeti puninu zajedništva, slavlje čitave Crkve u Bogu, moramo graditi osobno zajedništvo s Bogom.

Dok su prve dvije grupe radile plakat na tu temu, treća je grupa smislila pjesmu kao molitvu Bogu da nas čuva na svom putu svjetla. S tom je molitvom susret završen, a svima koji žele ostati na tom putu mladi poručuju: „Samo moli i pjevaj, budi dobar i upoznat ćeš raj, samo prati svjetlo i doći će kraj tami!"

Svi koji nam se žele pridružiti na susretu u Sisku, a stariji su od 16 godina neka se prijave do 29. ožujka animatorici Mateji Potroško, odgovornoj za prijave i organizaciju.

Mateja Potroško