"Uršulo, želimo, primjer tvoj slijediti; Uršulo, uči nas Isusa ljubiti!"

"Uršulo, želimo, primjer tvoj slijediti; Uršulo, uči nas Isusa ljubiti!"VARAŽDIN, 24.10.2015. "Uršulo, želimo, primjer tvoj slijediti; Uršulo, uči nas Isusa ljubitI!" U tom duhu protekao je susret mladih kod sestara uršulinki povodom blagdana, sv. Uršule, zaštitnice Družbe i mladih.
Crkva i kuća ove je subote odjekivala mnoštvom predivnih melodija i zvukova mladih. Divno je to zajedništvo koje nam je ostavljeno u karizmi, ono zajedništvo koje je i sv. Anđela prepoznala u sv. Uršuli i njezinim družicama. Upravo je tako i naša kuća toga dana bila tako otvorena i raspoloživa, sa željom: da proslavimo Isusa i zamolimo zagovor sv. Uršule da nas uči slijediti njezin primjer i kroz mučeništvo svjedočiti da Isusa ljubimo iznad svega i prije svega.
 
Obično u subotu nakon blagdana pozovemo sve mlade gdje radimo, župe s kojima smo povezane, svećenike s kojima surađujemo, te sestre i mlade iz naše provincije. U ovoj Godini posvećenoga života, odlučile smo pozvati bogoslove Zagrebačke nadbiskupije s predstavom »Jedna (ne)obična priča – idem u bogosloviju«. Nakon slavlja svete mise, koju je predvodio vlč. Dubravko Škrlin-Hren, uz koncelebraciju više svećenika, bila je predstava koja je mladima približila duhovni poziv, a sve na jedan zanimljiv i duhoviti način. Doista smo se nasmijali od srca, ali i potaknuli mlade da poslije predstave potraže jednu uršulinku ili svećenika ili bogoslova i čuju svjedočanstvo poziva: kako su čuli i na koji su se način odvažili krenuti put duhovnog poziva. Bogu hvala, vrijeme je bilo predivno sunčano i naš je vrt u tom trenutku bio urešen mladima i iskrenim svjedočanstvima nas u duhovnom staležu. Neka svako posijano sjeme urodi stostrukim rodom, to molimo jedni drugima i mladima s kojima radimo, jer u protivnom, kako reče vlč. Dubravko u propovijedi, pšenična zrna bi mogla stotinama godina mirovati na polici ormara i nikakve koristi od njih. Ali ako ih izložimo vlazi, suncu, zemlji… ono će nestati, ali će uroditi novim rodom. Neka nam se to i dogodi. Hvala svima koji su odvojili svoje vrijeme i došli na susret, a bilo ih iz Slav. Broda, Poljica s otoka Krka, Velike Gorice i Zagreba, Kotoribe, Ivanca, okolice Varaždina i samog Varaždina.

Neka sve ima odjeka u vječnosti i ako je volja Božja urodi novim uršulinskim zvanjima!

s. Damjana Mihaela Barbarić, OSU


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika