U varaždinskoj katedrali održano "24 sata za Gospodina"!

U varaždinskoj katedrali održano "24 sata za Gospodina"!
VARAŽDIN, 4.-5.03.2016. U prigodi aktualne jubilejske Godine Božjeg milosrđa, u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu, kojoj su, kao i u svim partikularnim crkvama, otvorena Vrata milosrđa, u petak i subotu uoči 4. korizmene nedjelje održana je inicijativa "24 sata za Gospodina". Time se i Varaždinska biskupija pridružila općoj Crkvi u slavlju Jubilejske godine milosrđa.

U petak i u subotu, 4. i 5. ožujka, vjernici su u katedrali imali mogućnost pristupiti sakramentu pomirenja od jutra do navečer, i to od 7.30 do 19 sati. Mise su tih dana bile po redovitom rasporedu, u 7.30, 9 i 18 h, a u petak je bila pobožnost križnog puta u 17.30 h, te je od 20 do 23 sata bilo izloženo i Presveto. U petak je ujedno bilo moguće pristupiti sv. ispovijedi do 23 sata.

U petak je ujedno održan i 6. susret u sklopu Devetnice za spas mladih - posvete hrvatske mladeži Presvetom Srcu Isusovu te priprave za svjetski susret mladih u Krakovu, ovog puta u znaku sluge Božjeg Franje Kuharića! U animiranje trosatnog klanjanja uključile su se tri zajednice: Zajednica mladih varaždinske katedrale na čelu sa vlč. Tihomirom Kosecom, povjerenikom, mladi Bednjanskog dekanata i članovi zajednice Totus Tuus iz Čakovca! Bdijenju je prisustvovao i varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak, a katedrala se ispunila vjernicima u potrazi za Božjim milosrđem.

Prema želji pape Franje, "korizmu u ovoj jubilarnoj godini treba živjeti intenzivnije kao povlašteno vrijeme u kojemu će se slaviti i iskusiti Božje milosrđe". (Lice milosrđa).

Varaždinski biskup Josip Mrzljak u pastirskom pismu u prigodi Jubilejske godine milosrđa pozvao je župnike da u korizmi organiziraju "Dan Godine Jubileja milosrđa u župi" kada će u župi biti otvorena vrata crkve, a još više Vrata milosrđa, odnosno da u tom "Župnom danu Godine Jubileja" župna crkva bude mjesto dobivanja jubilejskog oprosta, koji se može dobiti i uz bolesničku postelju. Biskup Mrzljak na kraju tog pisma pridružuje se riječima pape Franje: "Dopustimo da nas u ovome Jubileju Bog iznenadi (…) Neka u ovoj Jubilarnoj godini Crkvom odjekne Božja riječ koja snažno i jasno odzvanja kao riječ i gesta oproštenja, potpore, pomoći i ljubavi. Neka se ona nikada ne umori u širenju milosrđa i neka uvijek bude strpljiva u pružanju utjehe i oproštenja. Neka Crkva postane glas svakog muškarca i glas svake žene i neka s pouzdanjem neumorno ponavlja: 'Spomeni se Gospodine svoje nježnosti i ljubavi svoje dovijeka.' (Ps 25,6)"(Lice milosrđa, br. 25)


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika