U Ludbregu prva Devetnica za spas mladih

U Ludbregu prva Devetnica za spas mladih

dscn0362Petak je reklo bi se, pravo vrijeme za feštu, tulom, lom i alkohol. No, umjesto provođenja vikenda u alkoholu, i oblaku dima od cigareta, ludbreški krizmanici i mladi okupili su se na zajedničkom slavlju svete mise.

Naime, 3.listopada u mnogim je župama započela Devetnica za spas mladih preko posvete Srcu Isusovom.  Devetnicu je pokrenula Hrvatska dehonijanska mladež, s nakonom  posvećenja hrvatske mladeži Srcu Isusovome te za duhovni i moralni preporod, mir u svijet i blagoslovne plodove Svjetskog dana mladih u Krakovu 2016.godine. Devetnica se održava 9 prvih petaka, a trajat će do 5. lipnja.

U župi Presvetog Trojstva Ludbreg na slavlju svete mise, koju je predovidio župni vikar, vlč. Silvio Košćak, okupilo se stotinjak mladih. U svojoj se propovijedi vlč. Košćak osvrnuo na riječi psalmista koji piše: „ Kako će mladić čistim sačuvati put svoj? Ako očuva riječi tvoje.“ Naime, vlč. Silvio ispričao je i priču o dječaku koji je prestao čitati Toru, a kako su njegovi roditelji bili zabrinuti za njega, pozvali su rabina, očekujući kako će on pomoći mladiću da ponovo započne s čitanjem. No, rabin je na opće iznenađenje svih samo ušao u kuću i čvrsto zagrlio mladića. Od toga je dana mladić svakodnevno čitao Toru.

Možda je i nama mladima ponekad potreban samo poticaj, ili čvrsta vjera prijatelja, roditelja, braće, no ne zaboravimo da smo mi možda „jedina Biblija koju će netko pročitati!“ Neka nam to bude poticaj da hrabro kročimo kroz ovih 9 mjeseci molitve na nakanu obraćenja i posvećenja nas i naših prijatelja.

Nikolina Tomašić

 

bh