Te Deum

Te Deum

U nedjelju 19. lipnja 2011. u varaždinskoj katedrali uznesenja BDM u nebo proslavljena je svečana Sveta Misa zahvalnica za školsku i akademsku godinu koja je na izmaku.

Misu je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u zajedništvu s predstojnikom Ureda za pastoral mladih i Katehetskog ureda Varaždinske biskupije vlč. Damjanom Korenom i biskupovim tajnikom vlč. Markom Đurinom. Liturgijsko pjevanje predvodio je Zbor mladih Varaždinske biskupije pod ravnanjem voditelja Ivana Malbašića.

U katedrali su se okupili profesori i studenti s varaždinskih visokoškolskih ustanova te učitelji i učenici osnovnih i srednjih škola kako bi u zajedništvu, predvođeni našim pastirom biskupom zahvalili Gospodinu na protekloj školskoj i akademskoj godini.

Biskup Mrzljak se u propovijedi osvrnuo na današnje tokove ateizma i agnosticizma koji vjeruju da negdje postoji "nešto", dok mi vjernici možemo kazati da  vjerujemo u Nekoga, odnosno povjerovali smo Nekome koji nam je trajno uputio svoje riječi Božje Objave. Te riječi nailaze na suprotstavljanja jer ne odgovaraju  današnjem načinu života, no one su Istina i povjerene su Crkvi da ih snagom Duha Svetog čuva i unosi u današnje vrijeme kao živu stvarnost. Biskup je zaželio svima da obnove i učvrste svoju vjeru te da uz pomoć i snagu Duha Božjeg, koji u njima oživljava Božju Riječ, idu u svoj svagdanji život.

Na kraju mise vlč. Damjan Koren je zahvalio okupljenima i biskupu Mrzljaku na zajedništvu te poručio mladima da i dalje budu tražitelji Istine i ne zaborave na molitvu i duhovni život tijekom ljetnih praznika.