Sinoć završena ovogodišnja adventska duhovna obnova za mlade "Četvrtkuj advent u katedrali"!

Sinoć završena ovogodišnja adventska duhovna obnova za mlade "Četvrtkuj advent u katedrali"!
VARAŽDIN, 16.12.2021. Sinoć je održan treći i posljednji dio trodnevne adventske duhovne obnove za mlade "Četvrtkuj advent u katedrali" koju su ove godine predvodili fra Mate Bašić, vlč. Tihomir Kosec i vlč. Lovro Biškup.

S obzirom na komercijalizaciju i profanizaciju naših najvećih kršćanskih blagdana i vremena pripreme za njih, iz Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, osmislili smo u nadolazećem vremenu adventa kratke duhovne obnove svakog četvrtka u varaždinskoj katedrali s početkom u 19:30 sati. Duhovnu obnovu ove godine predvodili su fra Mate Bašić, župni vikar župe Presvetog Trojstva u Karlovcu i utemeljitelj bratstva „Exitus“, vlč. Tihomir Kosec, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije i župnik župe sv. Marije Magdalene u Knegincu te vlč. Lovro Biškup, župni vikar župe sv. Vida mučenika u Pitomači i dekanatski povjerenik za mlade đurđevačkog dekanata na slijedeće teme:
  • 2. prosinca – fra Mate Bašić: „Istinska sloboda – sklonost pravdi“
  • 9. prosinca – vlč. Tihomir Kosec: „Savjest i priziv savjesti“
  • 16. prosinca – vlč. Lovro Biškup: „Evanđeoska ljubav“
Adventska duhovna obnova za mlade održana je uz pridržavanje svih epidemioloških mjera propisanih od mjerodavnih civilnih stožera glede suzbijanja pandemije covid-19.

Pjevanje na duhovnoj obnovi i klanjanjima predvodili su zbor mladih zajednice "Lux mundi" iz Remetinca i Zbor mladih Varaždinske biskupije.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika