Proteklog vikenda održana korizmena duhovna obnova za mlade koju je vodio p. Ike Mandurić

Proteklog vikenda održana korizmena duhovna obnova za mlade koju je vodio p. Ike MandurićVARAŽDIN, 19.-20.02.2016. U varaždinskoj katedrali održana je dvodnevna korizmena duhovna obnova za mlade pod naslovom "Vjerujte u Boga i u mene vjerujte" (Iv 14,1), koju je predvodio p. Ike Mandurić, isusovac. 
U punoj katedrali p. Ike Mandurić održao je dvodnevnu korizmenu duhovnu obnovu u kojoj je mladima kroz propovijedi i kateheze, uz osobno svjedočanstvo, skrenuo pozornost i današnji značaj aktivnog uključivanja i angažmana vjernika laika u Crkvi. Liturgijska reforma mnogo je toga donjela, teži se nekim promjenama, ali treba se držati evanđelja jer Krist - temelj, nepromjenjiv. P. Ike podsjetio je mlade na Božje zapovijedi, na Božji nauk koji otvara srca i oči te je nastojao osvijestiti živu prisutnost Isusa bez čije svijesti i djelovanja neće biti promjena. Iznoseći Kristove riječi: „Budite sveti!“, ističe da Isus inzistira na Mojsijevom zakonu, da ne podnosi da postoji išta što čovjeka truje, što čovjeka vara, što mu uništava život. U vremenu u kojem živimo postoje drugi navjestitelji i "evanđelja", ali to je nešto što ubija dušu, a Isus koji je umro za nas, taj Isusu do kraja razumije svako srce i On bi rekao da su sve to laži u vremenu europske civilizacije kada se događaju mnoge promjene. Treba biti kulturni kršćanin. Civilizacije koje su promijenile evanđelje i gdje nema mjesta za prijateljstvo, za ljubav, za razgovor, za druženje, koje ne poznaju opraštanje, ohrabrenje i zajedništvo osuđene su na propast. Mladima je, također, napomenuo da se nalazimo u godini milosrđa te u korizmi u kojoj kršćanin treba željeti praštati i dopustiti da njegovim životom teče ljubav te tako ostati u kršćanin.

Pater Ivan Mandurić, DI, rođen je 6. svibnja 1962. u Posušju. U isusovački novicijat stupio je 1999., a za svećenika je zaređen 2009. Trenutačno je zadužen za rad s mladima koji prvenstveno uključuje rad u Studentskom katoličkom centru, popularno zvanom SKAC. Zadatak je SKAC-a pružanje podrške mladima u razvijanju njihovih kvaliteta s ciljem njihova osobnog rasta i sa željom za aktivno uključivanje u društvo u skladu s kršćanskim vrednotama. Pater Ike trenutno je vrlo obljubljen velikom broju mladih koje redovito okuplja u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj u Zagrebu.

Mladi su kroz sv. mise, kateheze i klanjanja mogli primiti mnoge milosti, a sve je bilo popraćeno pjevanjem koje je predvodio Zbor mladih Varaždinske biskupije.

U sklopu članka donosimo vam i linkove gdje možete poslušati propovijedi i kateheze sa održane propovijedi.

Propovijed (petak, 19.02.2016.)
Kateheza (petak, 19.02.2016.)
Propovijed (petak, 20.02.2016.)
Kateheza (petak, 20.02.2016.)
autor: Maja Pribeg,
fotografije: Bruno Herceg i Sara Horvatić


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika