Prošlog vikenda održan biskupijski marijanski susret mladih u Molvama - Marija fest 2018.

Prošlog vikenda održan biskupijski marijanski susret mladih u Molvama - Marija fest 2018.MOLVE, 14. 10. 2018. Dvjestotinjak mladih okupilo se u podravskom Marijinu svetištu u Molvama u nedjelju 14. listopada na susretu mladih Varaždinske biskupije Marija fest – Molve 2018.
Mladi su pristigli iz cijele biskupije, a susret je počeo svečanim ulaskom u svetište i podizanjem zastave nacionalnog centra M.I – Vojske Bezgrešne koji je uz Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije i župu Molve organizator događaja.
U prijepodnevnom dijelu programa najprije je okupljenima svoje svjedočanstvo vjere iznijela Doroteja Kontrec. Uslijedila je kateheza fra Ivana Marije Lotara, OFM Conv. o temi „Tri ugla u kući drži…“.  Kroz sliku kralježnice koja učvršćuje, povezuje, okuplja i nosi tijelo, koja zapravo predstavlja sliku zrelosti kršćanina, mladima je nastojao približiti što znači imati kralježnicu, što znači biti motor, pokretati nešto, sagibati se prema potrebnome. Kroz katehezu je fra Ivan zapravo pokazao međusobnu ovisnost i pripadanje muškarca ženi i obratno.

U nastavku programa bio je rad po skupinama, a zatim i rekreativni dio uz razne igre koje su za sudionike pripremili animatori Varaždinske biskupije.

Poslijepodne u crkvi Uznesenja BDM sudionici su molili krunicu te su imali prilike za sakrament pomirenja. Uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak uz koncelebraciju provincijalnog ministra Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Josipa Blaževića, povjerenika Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije Tihomira Koseca, župnika i čuvara Svetišta te nacionalnog asistenta M.I. – Vojske Bezgrešne fra Zdravka Tube te biskupovog tajnika Marka Domitera.

Biskup Mrzljak u propovijedi je naglasio kako je Božja Riječ je živa riječ.

- Isus nas kao i bogatog mladića iz Evanđelja poziva da ga slijedimo. Razne vezanosti u ovome svijetu mogu nas zaustavljati na tom putu. Potrebno je dopustiti da nas Riječ mijenja i oblikuje u mudrosti Božjoj.

Budući da je slavljena i zahvalna nedjelja za sva od Boga primljena dobročinstva, predstavnici mladih na kraju mise primili su pet kruhova kao znak Krista kojim je hranio mnoštvo. Primljene kruhove oni su podijeliti s okupljenom braćom i sestrama.

Po završetku mise program je završio koncertom koji je, u zajedništvu s mladima, održao Alan Hržica iz Zagreba. Cjelodnevni program Marija festa – Molve 2018. bio je svjedočanstvo vjere mladih u radosti zajedništva, molitve i pjesme uz zagovor naše nebeske Majke Božje Molvarske.
 
Više fotografija možete preuzeti na linku:

Fotografije_Molve 2018
 
IZVOR: ika.hkm.hr
FOTOGRAFIJE: Saša Josip Milec