Proslavljena sv. misa zahvalnica srednjoškolaca grada Varaždina

Proslavljena sv. misa zahvalnica srednjoškolaca grada Varaždina
VARAŽDIN, 23.12.2016. Zadnjeg nastavnog dana ove građanske godine u varaždinskoj je katedrali proslavljena sv. misa zahvalnica srednjoškolaca grada Varaždina koju je predvodio vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za mlade Varaždinske biskupije.

Prije samoga Božića varaždinska je katedrala okupila stotinjak učenika srednjoškolaca koji su Gospodinu u zajedništvu došli reći hvala na protekloj kalendarskoj godini i zamoliti za blagoslov u nadolazećoj. Inicijatori slavlja, na dodatni poticaj povjerenika za mlade, vlč. Koseca, bili su vjeroučitelji Druge gimnazije Varaždin, koja već niz godina njeguje tradiciju slavlja mise zahvalnice uoči Božića. Susretu su se pridružili i učenici drugih škola na poziv povjerenika za mlade Tihomira Koseca koji je i predvodio liturgijsko slavlje. Vlč. Kosec je u propovijedi potaknuo okupljene mlade na promišljanje vlastite stvarnosti i istaknuo koliko je bitno razumjeti da smo svi stvoreni sa svrhom. Nit vodilja je bilo pitanje iz evanđelja „Što li će biti od ovoga djeteta?“ koje bi svatko sebi trebao postaviti i nastojati ostvariti dobar odgovor kroz svoj život u vjeri.  Pjevanje na sv. misi predvodili su učenici Druge gimnazije koje je pripremila prof. Slavica Kelemen, a uz nekoliko vjeroučitelja i nastavnika, susretu je prisustvovala i ravnateljica Druge gimnazije Varaždin, Zdravka Grđan.

Na kraju, uz zahvalu na odazivu, vlč. Kosec potaknuo je mlade na aktivno uključivanje u aktivnosti koje mladima naše biskupije nudi Ured za pastoral mladih: katedralni i biskupijski zbor, planinarsko-biciklističku sekciju, katoličke malonogometne i odbojkaške turnire te postojeće zajednice mladih o čemu više mogu pročitati na službenim web i Facebook stranicama Ureda.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika