Održan ovogodišnji Holywin pod geslom "Svi smo mi 'deca' Božja"!

Održan ovogodišnji Holywin pod geslom "Svi smo mi
VARAŽDIN, 31.11.2019. Uoči svetkovine Svih svetih, u utorak 31. listopada, održan je „Holywin“ – molitveno-slavljeničko bdjenje na razini Biskupije. Čitav događaj započeo je svetom misom u župnoj crkvi Presvetog Trojstva kod oca kapucina u Varaždinu, koju je predvodio povjerenik za mlade Varaždinske biskupije, vlč. Tihomir Kosec, u zajedništvu s okupljenim svećenicima i đakonom.

Vlč. Kosec u homiliji je progovorio o važnosti principa ili načela u životu, rekavši da su ta načela zapravo blaženstva koja je Isus izrekao na Gori. Ta ista predstavljaju pečate koji simboliziraju Duha Svetoga te nas čuvaju u tijeku našeg zemaljskog putovanja. Oni pripadaju i osiguranje su Boga živoga te će biti otpečaćeni u Kraljevstvu Božjem.

Vlč. Kosec potaknuo je mlade da iskoriste svaku priliku navještaja Božjeg Kraljevstva, bilo zgodno ili nezgodno te podsjetio kako je Isus opominjao kad je za to postojala potreba, ali da je redovito i uvijek izova govorio afirmativno, što je i privlačilo ljude k njemu. „Zato se ne dajte zavesti lošim mislima da se ovdje ne može živjeti, da ovdje ne može biti lijepo. Nemojte dopustiti da vas netko progna van jer znate što su važne stvari. Nemojmo dopustiti da se izgubi trag da smo ovdje živjeli nego, dapače, tu gdje si zasađen – tu cvjetaj i tu rasti.“

Po završetku sv. mise, okupljeno mnoštvo u procesiji je sa zapaljenim svijećama krenulo gradskim ulicama do katedrale Uznesenja BDM na nebo. Katedrala je dočekala posjetitelje u polumraku, a prema Stolu Gospodnjem vodile su zapaljene lučice i stope, tragovi koji su predstavljali pojedine svece Katoličke crkve koji su, kao obični i mali ljudi, svojim životima slijedili i nasljedovali samoga Krista čiji je trag bio najveći.

Zapjevao je slavljenički zbor, sastavljen od svirača i pjevača iz čitave biskupije, pod dirigentskom palicom voditelja Zbora mladih Varaždinske biskupije, Edija Vugrinca, koji je ujedno animirao i svetu misu.

Uslijedio je program koji su animirali vlč. Leonardo Šardi, predstojnik Ureda za pastoral osoba sa invaliditetom i njihovih obitelji, u zajedništvu sa 10-tak svojih štićenika pod nazivom "Svi smo mi 'deca' Božja".

Večer je nastavila u slavljeničkom tonu, zbor je nastavio pjesmom davati hvaliti i slaviti Gospodina, poklanjajući mu svoje talente. Molitveno-slavljeničko bdjenje završilo je adoracijom. Prepuna katedrala poklonila se Gospodinu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Na izlasku iz katedrale, okupljeni su mogli izvlačiti sličice svetaca ili blaženika, te su potaknuti da izvučenu osobu pobliže upoznaju i da mole za njen zagovor.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika