Mladi Varaždinskotopličkog dekanata organizirali dva klanjanja s misom mladih!

Mladi Varaždinskotopličkog dekanata organizirali dva klanjanja s misom mladih!
LJUBEŠĆICA/REMETINEC, 1. i 29.09.2017. Tijekom mjeseca rujna mladi Varaždinskotopličkog dekanata organizirali su dvije mise mladih s klanjanjem na kojima se okupilo 60-tak mladih iz različitih župa dekanata te veći broj vjernika župa domaćina.

LJUBEŠĆICA
U petak, 1. 9. 2017. održano je prvo dekanatsko klanjanje i misa za mlade Varaždinskotopličkog dekanata. Domaćin je bila župa Ljubešćica na čelu sa župnikom Stjepanom Makarom. Mladi su imali priliku za svetu ispovijed i molitvu krunice, a zatim je održana misa koju je predvodio dekanatski povjerenik za mlade Varaždinskotopličkog dekanata, vlč Mario Rukelj. Nakon toga slijedio je klanjanje pred Presvetim koje su vodili mladi. Sve je to glazbom pratio i uveličao sastav svirača i pjevača. Također su se pridružili i neki mladi iz susjednih dekanata. Po završetku klanjanja, mladi su se nastavili družiti u župnoj dvorani.
 
REMETINEC
U petak, 29. 9. 2017. održano je drugo po redu dekanatsko klanjanje i misa mladih, a u sklopu župnog blagdana Blažene Djevice Marije Kraljice svete krunice. Ovaj put domaćin je bila župa Remetinec na čelu sa župnikom vlč. Josipom Pavlekom. Svetu misu predvodio je vlč. Kristijan Stojko, ludbreški  župni vikar , a slavlje je pjesmom obogatio zbor mladih sv. Dominik iz Remetinca. Nakon mise, slijedio je klanjanje pred Presvetim, predvođeno vlč. Kristijanom i mladima. Klanjanje je pjesmom pratio također zbor mladih sv. Dominik i Edi Vugrinec, voditelj zbora mladih Varaždinske biskupije, na klavijaturama. Slavlje su svojim dolaskom obogatili i mještani Remetinca kao i djeca, a mladi su se okupili u većem broju. I ovaj put, pridružili su se mladi iz drugih dekanata i tako pjesmom i slavljenjem uveličali ovaj događaj. Po završetku klanjanja, mladi su nastavili druženje u vjeronaučnoj dvorani.
(tekst: M.Marčun, fotografije: S.Horvatić)


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika