Misa zaziva Duha Svetoga za novu školsku godinu

Misa zaziva Duha Svetoga za novu školsku godinu

U petak 7. listopada 2011. u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu slavljena je svečana Sveta misa sa zazivom Duha Svetoga za novu školsku i akademsku godinu. Misno slavlje je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u zajedništvu s prisutnim svećenicima.

U propovijedi se biskup osvrnuo o današnjoj važnosti napredovanja u znanju i znanosti što, međutim, ne koristi ako čovjek pritom ne napreduje u dobroti, istini, ljubavi i pravednosti. Naglasio je kako u stjecanju znanja treba biti otvoren Duhu Božjem te je potrebno moliti za snagu Duha Svetog kako bi ta snaga djelovala u čovjeku koji je pozvan napredovati u svom kršćanskom životu. Potaknuo je okupljene da osobito u marijanskom mjesecu listopadu mole krunicu te zazivaju Duha Svetog na početku svakog posla, pa tako i na početku školske i akademske godine kada su naši mladi pred novim širenjem svojih horizonata znanja.

Na kraju mise okupljene je pozdravio vlč. Damjan Koren, predstojnik Ureda za mlade i Katehetskog ureda Varaždinske biskupije, koji je mlade potaknuo da u novu školsku i akademsku godinu krenu s kršćanskom radosti praćeni Duhom Božjim.