Misa zahvalnica "Te Deum" za školsku i akademsku godinu 2015./2016.

Misa zahvalnica "Te Deum" za školsku i akademsku godinu 2015./2016.
VARAŽDIN, 19. 6. 2016. S radošću vas pozivamo na Svetu Misu zahvalnicu - "Te Deum" povodom završetka školske i akademske 2015./16. godine.

Poštovani profesori i studenti! Na kraju svake akademske godine, kao kršćani želimo zahvaliti na svim primljenim i stečenim spoznajama tijekom proteklog vremena. Svjesni smo da je studiranje – osim što legitimira ljudsku spremnost i sposobnost učenja – i dar, jer nemaju svi ljudi jednaku darovitost za učenje. To je razlog zašto kršćanin, zbog primljenih talenata, Bogu zahvaljuje i na taj način pred drugima svjedoči da to što jest „nije sam od sebe“ nego od drugoga, naime, onih koji mu omogućuju materijalne uvjete obrazovanja, i od Drugoga koji je uvjet bilo koje spoznaje, a to je „Logos“, naš Gospodin Isus.

Dođite i budite dionik svetog misnog slavlja ove nedjelje, 19. lipnja, u 19 sati u našoj katedrali. Proslavimo Boga u svim njegovim djelima u zajedništvu s našim ocem biskupom, predvođeni pjevanjem Zbora mladih Varaždinske biskupije i u molitvi sa svim ostalim vjernicima.
vlč. Tihomir Kosec,
predstojnik Ureda za pastoral mladih VB