Duhovni poticaj povjerenika za mlade i najava godišnjeg plana Ureda

Duhovni poticaj povjerenika za mlade i najava godišnjeg plana Ureda
VARAŽDIN, 15.09.2017. Uz početak još jedne školske i akademske godine vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za mlade naše biskupije, obraća se mladim i predstavlja novi godišnji plan Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.
Dragi mladi, lijepi Vam i srdačni pozdrav (= Prva ovogodišnja zajednička direktna reality awesome vizita :-) )!

Vjerujem da već s nestrpljenjem očekujete ovogodišnji plan (gotovo) svih događaja u našoj Biskupiji. Kao ni prošlih, tako ni ove godine nećete biti, iskreno se nadam, razočarani jer smo Vam spremili fini menú. Kako vam ne bih puno objašnjavao dobit ćete u ruke, ili pred oči, svatko svoj menú pa izaberite SVE što vam odgovara po „najboljoj cijeni“. Plaća se dobrom voljom, a još bolje Isusovim srcem. Drago mi je da Vas naša zajednička „Kuća“ (Božja) može opet počastiti finim (napisanim) delicijama sa „radnog stola“ ovog ureda, Ureda za mlade varaždinske biskupije.

Ujedno vam i obraćam pozornost na neke promjene u ustoju naše biskupije! Tako je Gornjomeđimurski dekanat preimenovan u Štrigovski, Donjomeđimurski dekanat u Preloški, Gornjovaraždinski u Ivanečki, a Donjovaraždinski dekanat je podijeljen na Istočnovaraždinski i Zapadnovaraždinski dekanat koji ćemo mi u Uredu zadržati kao jedinstvenu jedinicu. Novost je i da župa Kneginec prelazi iz Varaždinskotopličkog dekanata u Istočnovaraždinski dekanat. Koje župe bivšeg Donjovaraždinskog dekanata pripadaju kojem od novoustanovljenih možete pročitati u izborniku Župe. Došlo je i do nekoliko izmjena među dekanatskim povjerenicima - svećenicima, vjeroučiteljima i animatorima što možete vidjeti u priloženom dokumentu ispod. 

Radujem se vašim mladim i novim mladim licima!

Božji vam blagoslov!

vlč. Tihomir Kosec, povjerenikGodišnji plan Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije_2017./2018.

Suradnici Ureda_dekanatski povjerenici - svećenici, vjeroučitelji i animatori

Godišnji plan_plakat