Duhovna obnova dr. sc. Fra Josipa Blaževića, OFM Conv.

Duhovna obnova dr. sc. Fra Josipa Blaževića, OFM Conv.Dragi mladi i podupiratelji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije,

U srijedu, 20. svibnja 2015., dr.sc. Fra Josip Blažević, OFM Conv. održat će duhovnu obnovu s temom"Sveti Duh i(li) povratak ‘starim’ duhovima ‘New agea’”. Duhovna obnova počet će sv. misom u varaždinskoj katedrali u 19 sati, a pjevanje će predvoditi Zbor mladih varaždinske katedrale i Zbor mladih "Via" iz varaždinske župe sv. Vida.

Fra Blažević diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1995. godine. Za svećenika ga je zaredio kardinal Franjo Kuharić, zagrebački nadbiskup i metropolit, 29. lipnja 1996. godine u Zagrebu. Od 1996. do 2000. godine vrši službu župnoga vikara u Župi sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu. Od 2000. godine nastavlja poslijediplomski studij na Papinskom sveučilištu „Gregoriana" u Rimu. Licencu iz fundamentalne teologije postigao je 2002. godine s temom Vjera kao terapija. Sučeljenje kršćanskoga gledišta i nauka Sri Sathya Sai Baba. Na istom sveučilištu nastavlja doktorsku disertaciju dok nije zbog pastoralnih potreba u Provinciji 2003. premješten na službu župnoga vikara u Župu Bezgrešnoga Srca Marija u Vinkovce. S najvišom ocjenom (summa cum laude) doktorirao je 2009. godine na spomenutom sveučilištu s temom Iskustvo ljudskoga tijela u međukulturalnome kontekstu. Kritičko sučeljavanje teorija o „energijskim centrima" (čakrama) i filozofsko-teoloških spoznaja Maxa Schelera i Karola Wojtyle.

Ravnatelj je Centra za međureligijski dijalog „Hrvatski areopag". Autor je više knjiga: Proroci Novog dobra, Sai Baba i/li Isus Krist, Joga i kršćanstvo, Sve što katolik treba znati o reikiju, Halloween – poganstvo staro i novo te enciklopedijskog priručnika New age i kršćanstvo. Organizator je simpozija, seminara, studijskih putovanja te urednik više zbornika radova. Bio je duhovnik zagrebačke podružnice Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva, član Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za nauk vjere, član Etičkoga povjerenstva Psihijatrijske bolnice Vrapče itd.

Dođite, pozovite prijatelje i obitelji, naučimo bolje razlučivati duhove svijeta u kojem živimo i pripravimo se zajedno za blagdan Duhova!