Drugi četvrtak "Adventa u katedrali" je pred nama!

Drugi četvrtak "Adventa u katedrali" je pred nama!VARAŽDIN, 10.12.2015. Pred nama je drugi od tri četvrtka u sklopu duhovne obnove za mlade "Advent u katedrali" koju vodi biskupijski povjerenik za mlade, vlč. Tihomir Kosec, s početkom u 20 sati. 
"Bog nije došao maknuti patnju i križ, nije došao zato da bismo mi imali lijepe osjećaje, to nije božićni bog, nije došao da bi nestali svi ratovi, nije došao zato da bi se malo prošetao… Došao je spasiti nas od grijeha da bi nas poveo sa sobom u nebesko zajedništvo sa svojim i našim nebeskim ocem da uživamo u ljubavi (Duhu) koja vlada između Oca i Sina. Bog nije došao ispuniti naše želje nego svoja obećanja. Obećanja predostojna.

Bog uvijek ispunjava ono što je obećao. On je obećao da će se pobrinuti za svaku našu potrebu. On će to i učiniti. Ako se u našemu življenju ne događa sve onako kako smo željeli, nemojmo kriviti Boga za to. Bog nije obećao da će ispuniti svaku našu želju, već svaku našu potrebu. Moramo razlikovati potrebe od želja. 

”Uistinu, vjera je velik izvor dobitka ako je duh zadovoljan s onim što ima. Ništa, naime, nismo donijeli na ovaj svijet, tako da ništa ne možemo iz njega iznijeti. A kad imamo hranu i odijelo, tim budimo zadovoljni! A oni koji žele postati bogataši, upadaju u napast, u zamku i mnoge lude i pogubne želje što strovaljuju u propast i uništenje, jer je pohlepa za novcem izvor svih zala.”
(1 Tim 6,6-10)

Jedan od mnogih biblijskih primjera je kralj Salomon. Zbog kraljevske službe koju je obavljao, Bog mu je dao bogatstvo, mudrost, sjaj i veličinu … (1 Ljet 29,22-25) Bog je ispunio njegove potrebe obzirom na kraljevsku službu koju je trebao obavljati. Kralj je trebao biti mudar da bi mogao prosuđivati pravicu. Trebao je biti bogat da bi bio iznad svih ostalih kraljeva koji su bili bogati. Trebao je imati autoritet da bi ga podanici voljno slušali i služili. Bog mu je ispunio sve te i druge potrebe, jer je Salomon bio vjeran u službi koju mu je On dao."

Ovako, mistično, misleno, molitveno i raspjevano, izgledao je prošlotjedni prvi dan "Adventa u katedrali", adventske duhovne obnove za mlade (i sve otvorena i potrebita srca) s temom "Bog i "zlatna ribica", koju vodi naš povjerenik za mlade, vlč. Tihomir Kosec.

Ovotjedna tema je "Glas ZA"! Vidimo se u našoj katedrali!