Adventska duhovna obnova za mlade koprivničkog dekanata

Adventska duhovna obnova za mlade koprivničkog dekanata
KOPRIVNICA, 12.12.2015. U pastoralnom centru sv. Leopolda Bogdana Mandića u Koprivnici održana je adventska duhovna obnova za mlade.

Što može više razveseliti tvoj duh i tijelo tijekom tmurne, maglovite subotnje večeri od susreta i druženja s mladima?!

U subotu, 12. prosinca, oko 170 mladih iz Koprivničkog dekanata uz pratnju svojih duhovnih pastira-župnika, sudjelovali su na adventskoj duhovnoj obnovi u Pastoralnom centru Sv. Leoploda Bogdana Mandića u Koprivnici.

Duhovnu obnovu je organizirao povjerenik za mlade u dekantu svećenik Nikola Bukovčan, uz svesrdnu pomoć i podršku svećenika u dekanatu na čelu s msgr-om. Leonardom Markačem, dekanom. Euharistijsko slavlje i duhovnu obnovu je predvodio vlč. Branimir Budinski, župnik župe Krista Kralja u Domaslovcu, uz glazbenu pratnju zbora mladih sv. Nikole biskupa-Koprivnica „Ime ljubavi“.

Mladi su subotnju večer proveli u zajedničkom druženju, molitvi i pjesmi. Promišljali smo nad  biblijskim tekstom evanđelista Marka 1,21-28 (Poučavanje i čudo u kafarnaumskoj sinagogi). Neka su pitanja u nama načeta i odgovor ćemo još tražiti u ovom vremenu do Božića. Neka od njih su: Jesam li spreman/na ovog adventa odati Bogu priznanje za njegovu brigu oko moga srca i duše? Zahvaljujem li Bogu za strpljivost i povjerenje koje ima u mene i onda kada drugi odustaju od mene? Koje razloge navodim u isprikama zbog donošenja lošeg ploda, loših odluka, loših izbora u mom životu?

Svaka duhovna obnova je jedinstvena prilika da upoznamo nove ljude, ali još više i sami sebe. Ova duhovna obnova bila je i uvod u početak nove crkvene godine i Jubilejske godine Božjeg milosrđa, odnosno u vrijeme Božića koje je pred svima nama.
vlč. Nikola Bukovčan,
povjerenik za mlade koprivničkog dekanata


Slika
Slika
Slika