Prvi krizmanički odbojkaški turnir za djevojke održan u Trnovcu

Prvi krizmanički odbojkaški turnir za djevojke održan u TrnovcuTRNOVEC, 28.1.2023.

Posljednje subote ovoga mjeseca, 28. siječnja 2023. održan je Prvi odbojkaški turnir za krizmanice u sportskoj dvorani Osnovne škole Trnovec. U organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije okupilo se 5 ekipa krizmanica koje su u veseloj atmosferi i sportskom duhu sudjelovale u natjecanju.

Najbolje odbojkašice bile su krizmanice iz Župe sv. Josipa - Varaždin, drugo mjesto osvojile su krizmanice iz Župe sv. Vida - Pitomača, a treće mjesto osvojila je ekipa Župe sv. Nikole - Varaždin. Uz njih su sudjelovale ekipe iz Preloga i Trnovca. 

Turnir je započeo molitvom i uvodnim riječima Marka Domitera, predstojnika Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, potom su pojašnjena pravila i započela je prva faza turnira, u kojoj je svaka ekipa igrala sa svakom drugom. Uslijedile su polufinalne utakmice te utakmice za treće i prvo mjesto. Osim priznanja i pehara za prva tri mjesta, dodijeljena je nagrada za najbolju igračicu turnira Eli Martak iz Župe sv. Josipa - Varaždin.

Koristimo priliku da zahvalimo ravnateljici Radmili Sačić i osoblju Osnovne škole Trnovec na srdačnom prijemu i ustupljenom prostoru dvorane za organiziranje turnira. Zahvaljujemo svim župnicima, župnim vikarima, časnoj sestri, vjeroučiteljima, animatorima i svima koji su okupili i doveli svoje krizmanice na turnir, svim sudionicama te svima u pripremi i organizaciji turnira.

Sljedeći odbojkaški turnir za krizmaničku skupinu održat će se u subotu, 18. veljače 2023. godine s početkom u 8:30 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac. 

Ovakvi turniri održavaju se s ciljem poticanja zdravog sportskog i natjecateljskog duha, promicanja evanđeoskih vrednota kroz sport, igru i druženje, okupljanja mladih u krilu Crkve te kao doprinos župnom pastoralu mladih i župnoj katehezi za krizmanike.
 

Marko Domiter

 



Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika Trećeplasirane - Župa sv. Nikole, Varaždin
Slika Drugoplasirane - Župa sv. Vida, Pitomača
Slika Pobjednička ekipa - Župa sv. Josipa, Varaždin