Hodočašće u Međugorje za mlade

Hodočašće u Međugorje za mladeDragi mladi,
ovoga ljeta organiziramo hodočašće u Međugorje i sudjelovanje na 35. Mladifestu!

1. Kakav je plan puta?
Hodočašće traje od 1. do 7. kolovoza 2024. Polazak iz Varaždina bit će 1. kolovoza u ranim jutarnjim satima. Sudjelovat ćemo na programu Mladifesta do 5. kolovoza uključivo. U utorak, 6. kolovoza posjetili bismo Široki Brijeg i Mostar, a u srijedu, 7. kolovoza Humac i Vepric te bismo iskoristili poslijepodne za kupanje na Jadranu. Povratak u kasnim satima.

2. Što mogu očekivati na hodočašću?
Hodočašće je putovanje u kojem pojedinac ili zajednica odlaze na mjesto koje je Gospodin označio kao poseban izvor milosti i mjesto susreta s Njime. Idemo družiti se s Bogom u slavlju Euharistije i Pomirenja, u osobnoj i zajedničkoj molitvi, u pjesmi i šutnji, u zajedništvo s braćom i sestrama, sudjelujući u katehezama, slušajući svjedočanstva, a na osobit način po Njegovoj i našoj Majci - Blaženoj Djevici Mariji, kroz molitvu krunice i druge pobožnosti. Možeš očekivati mnoštvo mladih iz cijeloga svijeta koji žele upoznati, slaviti i susresti Boga te produbiti i ojačati svoju vjeru. Uz zajedničke programe, naći će se vremena za osobni susret s Gospodinom i druge potrebe.
Voditelj grupe na hodočašću je vlč. Marko Domiter, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Svi sudionici, koji se prijave na hodočašće u organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, obavezni su sudjelovati na zajedničkim točkama i pridržavati se uputa, što će ih voditelj napomenuti.

3. Tko može sudjelovati?
Mladi Varaždinske biskupije od 14 do 35 godina. Maloljetnici trebaju imati punoljetnu pratnju i imati pisanu suglasnost roditelja da smiju s tom pratnjom sudjelovati na hodočašću. Molimo roditelje da se ne prijavljuju sa svojom djecom.

4. Što treba ponijeti?
Svakako ponesi: Sveto pismo, krunicu, duhovnu bilježnicu i olovku, molitvenik... ono što ti je potrebno za duhovnu okrepu.
Za tehničke i fizičke potrebe: Valjani identifikacijski dokument: osobnu iskaznicu ili putovnicu, zdravstvenu iskaznicu, džeparac za osobne potrebe, (lijekove, koje redovito uzimate), ljetnu odjeću i obuću primjerenu sakralnom prostoru, pribor za higijenu, obuću za hodanje po brdima, šiltericu ili neko drugo pokrivalo za glavu, sunčane naočale, kremu za sunčanje.
Možemo očekivati visoke temperature, stoga je potrebno redovito jesti i piti puno tekućine. Imajmo i to na umu.
 
5. Kolika je cijena aranžmana?
Cijena hodočašća je 270,00 €. U cijenu je uključeno 6 polupansiona u Međugorju, prijevoz autobusom i putno osiguranje.

6. Kako funkcioniraju prijave?
Prijave su, otvorene do popunjavanja svih mjesta, putem online-obrasca. Organiziramo hodočašće za jedan autobus (49 mladih). Prijava je valjana nakon ispunjavanja online-obrasca i uplate akontacije u iznosu od 100,00 €. Nakon ispunjene prijave kroz dan-dva dobit ćete podatke za uplatu akontacije. Ostatak iznosa treba uplatiti najkasnije do 15. srpnja 2024 prema istim podacima za uplatu. Ako ste u mogućnosti, odmah možete uplatiti iznos u cijelosti. U slučaju odustajanja, ne vraćamo akontaciju, osim ako se nađe zamjena za tvoje mjesto.
 
 Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije



Slika
Slika
Slika
Slika