Molvarci pobijedili na drugom turniru KMNL-a

Molvarci pobijedili na drugom turniru KMNL-aMOLVE, 27. siječnja 2024.

Nastavlja se Katolička malonogometna liga 2023./2024. godine u Varaždinskoj biskupiji. U subotu, 27. siječnja 2024. godine održan je drugiod triju malonogometnih turnira za mladiće u sportskoj dvorani Osnovne škole Molve. Na natjecanju je sudjelovalo 14 ekipa koje su predstavljale svoje župe: Budrovac-Kalinovac, Đurđevac, 
Kamenica, Koprivnica - bl. Alojzije, Kućan Marof, Ludbreg, Molve, Novigrad Podravski, Pitomača, Sračinec, Šenkovec, Trnovec, Varaždin - sv. Nikola, Varaždin - sv. Vid.

Natjecanje je započelo zajedničkom molitvom u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Molvama. Pozdravne riječi uputio je o. Zdravko Tuba, OFM Conv, župnik i gvardijan, a molitvu je vodio vlč. Marko Domiter, predstojnik Ureda za pastoral mladih. Prije samog turnira prigodnim riječima sudionicima se obratio vjeroučitelj Saša Špoljarić, uime sudaca.

Prvi dio natjecanja odvijao se u četiri skupine. Pobjednici svake skupine ušli su u polufinale.

Pobjednici drugog turnira bili su nogometaši Župe Molve, drugo mjesto osvojila je ekipa Župe bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici, a treće momčad Župe Kućan Marof.

Na kraju turnira podijeljene su nagrade za posebna postignuća. Priznanje za fair-play igru dobila je ekipa Župe bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici, s najmanje prekršaja. A priznanje za najboljeg strijelca dobio je Ivan Milanović iz Župe Novigrad Podravski.

Čestitamo pobjednicima i dobitnicima priznanja i veselimo se sljedećem turniru. Zahvaljujemo svim sudionicima, voditeljima ekipa, svećenicima, sucima, zapisničkom stolu i animatorima koji su sudjelovali, organizirali i bili dio ovoga turnira. Zahvaljujemo i OŠ Molve na gostoprimstvu i mogućnosti održavanja turnira u njihovoj sportskoj dvorani te Župi i Svetištu u Molvama.

Na poveznici se nalazi tablica s poretkom ekipa nakon drugog turnira.



Na kraju valja napomenuti da će treći i posljednji turnir Katoličke malonogometne lige biti u subotu, 24. veljače 2024. godine u Trnovcu. Mogu sudjelovati ekipe koje su bile na prvom i drugom turniru, ali i one koje još nisu sudjelovale. Prijave su otvorene do četvrtka, 22. veljače 2024. do 12 sati. Naknadne prijave neće se uvažavati. Na kraju tri turnirska natjecanja zbrojit će se osvojeni bodovi pojedinih ekipa i ekipa s najvećim brojem bodova bit će proglašena biskupijskim prvakom i predstavljat će Varaždinsku biskupiju na Nacionalnoj završnici.
 
Ured za pastoral mladih


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika