Krizmanici Župe Sračinec pobjednici drugog Krizmaničkog malonogometnog turnira

Krizmanici Župe Sračinec pobjednici drugog Krizmaničkog malonogometnog turniraĐURĐEVAC, 20. siječnja 2024.
 
Krizmaničko malonogometno natjecanje u Varaždinskoj biskupiji se nastavlja. U subotu, 20. listopada 2023. godine održan je drugi od triju malonogometnih turnira za krizmanike u sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac, u Podravini. Na natjecanju je sudjelovalo 16 krizmaničkih ekipa koje su predstavljale svoje župe: Budrovac-Kalinovac, Čakovec - sv. Antun, Đurđevac, Ferdinandovac, Ivanec, Koprivnica - bl. Alojzije, Ludbreg, Molve, Nedelišće, Pitomača, Prelog, Sračinec, Trnovec, Veliki Bukovec, Vidovec i Vratišinec.

Natjecanje je započelo pozdravnim riječima vlč. Marka Domiter, predstojnika Ureda za pastoral mladih, koji je ujedno istkanuo najvažnija pravila natjecanja. Riječ dobrodošlice uputili su domaćini: g. Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac i preč. Tomislav Leskovar, župnik Župe sv. Jurja mučenika u Đurđevcu. Turnir je započeo molitvom i blagoslovom vlč. Domitera.

Prvi dio natjecanja odvijao se u četiri skupine po četiri ekipe. Najbolja ekipa svake skupine prošla je u polufinalnu fazu.

Pobjednici drugog turnira bili su krizmanici Župe Sračinec, drugo mjesto osvojila je ekipa Župe Prelog, a treće krizmanici Župe Nedelišće.

Na kraju turnira podijeljene su nagrade za posebna postignuća. Priznanje za fair-play igru dobila je ekipa Župe bl. Alojzija Stepinca - Koprivnica. Priznanje za najboljeg igrača dobio je Šimun Sokač iz Župe Prelog, priznanje za najboljeg strijelca Martino Premuž iz Župe Sračinec te priznanje za najboljeg vrata Sven Petrović Šmic iz Župe Nedelišće.

Čestitamo pobjednicima i dobitnicima priznanja i veselimo se sljedećem turniru. Zahvaljujemo svim sudionicima, voditeljima ekipa, svećenicima, sucima, zapisničkom stolu i animatorima koji su sudjelovali, organizirali i bili dio ovoga turnira.

Na kraju valja napomenuti da će sljedeći Krizmanički malonogometni turnir biti u utorak, 20. veljače 2024. godine u sportskoj dvorani VI. OŠ Varaždin. Mogu sudjelovati ekipe koje su bile na prethodnim turnirima, ali i one koje još nisu sudjelovale. Prijave su otvorene do petka, 16. siječnja 2024. do 12 sati. Naknadne prijave neće se uvažavati. Na kraju tri turnirska natjecanja zbrojit će se osvojeni bodovi pojedinih ekipa i ekipa s najvećim brojem bodova bit će proglašena biskupijskim prvakom u Krizmaničkom malonogometnom natjecanju.
 
Ured za pastoral mladih


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika