Varaždinska biskupija bogatija je za tri nove animatorice instruktorice!

Varaždinska biskupija bogatija je za tri nove animatorice instruktorice!
ZAGREB, 20.-22.5.2022. Protekli vikend u hotelu Vincentinum u Gornjem Vrapču u Zagrebu održan je treći, ujedno i završni susret Specijalizacije animatora instruktora, na kojem su sudjelovale i tri animatorice naše Varaždinske biskupije.

Sudjelovanjem u ovom 7. po redu programu čiji je nositelj Ured za mlade Hrvatske Biskupske konferencije, naša biskupija bogatija je za tri nove animatorice instruktorice: Lea Miloš iz župe sv. Nikole biskupa Koprivnica, Judita Havaić iz župe Presvetog Trojstva Ludbreg i Tena Vinceković iz župe sv. Mihaela arkanđela Sračinec. Novi instruktori spremni su usvojena znanja i vještine ugrađivati u program škole biskupijskih animatora "Mladi za mlade" Ureda za pastoral mladih naše biskupije, ali i promicati i oživljavati aktivnosti u svojim župama i dekanatima.

Na susretu je sudjelovalo desetak animatora koji su se kroz tri ovogodišnja vikend susreta formirali za animatore instruktore. Na završnom susretu mladi uz rad u grupi slušali još četiri odvojena predavanja i radionice, radionicu ˝Igre, bansevi i vesele večeri u odgoju kod mladih˝, predavanje pod nazivom ˝Preventivni sustav u odgoju sv. Ivana Bosca˝, ˝Prezentacijske vještine i javni govor˝ i radionicu ˝Vrednovanje rada i evaluacija u radu s mladima˝.

Novi instruktori stekli su razne pastoralne vještine i sposobnosti za vođenje škole animatora programa ˝Mladi za mlade˝ na nacionalnoj i nad/biskupijskoj razini, te za usavršavanje i organizaciju raznih projekta. Također, stekli su vještine za promicanje i oživljavanje aktivnosti kako na razini svojih župa tako i na razini biskupije.

Nedjeljno misno slavlje predvodio je vlč. Zoran Grgić, predstojnik Ureda za pastoral mladih Bjelovarsko-Križevačke biskupije koji je mladima zahvalio na njihovoj odvažnosti i radu na svojim župama i na/biskupijama. Poslije misnog slavlja Iva Vrabac  animatorima je podijelila certifikate ispred Ureda za mlade HBK.

Zahvaljujemo se i župnicima naših animatorica: vlč. Tomislavu Petriću, preč. Josipu Đurkanu i vlč. Siniši Dudašeku na srčanoj brizi i podršci!

Čestitamo našim instruktoricama!


Slika
Slika
Slika