Prvi ovosezonski izlet planinarske sekcije Ureda za pastoral mladih naše biskupije - na Risnjak!

Prvi ovosezonski izlet planinarske sekcije Ureda za pastoral mladih naše biskupije - na Risnjak!
VARAŽDIN, 4.11.2017. Protekle subote održan je prvi ovosezonski izlet planinarske sekcije Ureda za pastoral mladih - na Risnjak.

Risnjak je planina i nacionalni park u Gorskom Kotaru. Planinski masiv Risnjak sastoji se od više planinskih vrhova i spada u najljepše hrvatske planine. Bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta vidljivo je na svakom koraku. Planina je dobila ime po risu, koji obitava u njezinim šumama. Pod Risnjakom izvire rijeka Kupa, jedna od najčišćih rijeka u Republici Hrvatskoj. Cilj našeg planinarenja bio je vrh Veliki Risnjak (1528 m), ujedno i najviši vrh masiva. 

Po okupljanju u Varaždinu, dvadesetpetero sudionika iz svih krajeva naše biskupije zaputilo se put Gornjeg Jelenja i polazne točke uspona. Okrijepljeni jutarnjom molitvom sudionici su krenuli put vrha. Odabrana ruta uspona vodila je kroz šumske putove posute lišćem i obojane jesenjim umirujućim bojama. Uspon je protekao u razgovorima, šali i uživanju u ljepoti prirode koja se polako sprema na mirovanje, a sve pod budnim okom Roberta Inkreta, voditelja planinarske sekcije, i vlč. Tihomira Koseca, povjerenika za mlade naše biskupije. Po dolasku kod planinarskog doma, uslijedio je uspon na sam vrh koji je zavila jesenja magla te okrepa uz zajednički ručak. 

Pluća napunjenih svježeg planinskog zraka i radosni zbog još jednog lijepog zajedničkog uspona, sudionici su se uputili u podnožje. Po dolasku k autima, uslijedila je kratka zajednička molitva zahvale na svim dobročinstvima koje nam je dobri Bog podario ovog dana te se zadovoljnih srdaca zaputili svojim domovima.

Tebi, dragi čitaoče, upućuju poziv da im se pridružiš na slijedećem izletu! 

(tekst: M.K., fotografije: B.H., A.K.)