Duhovi Varaždin 2020.

Duhovi Varaždin 2020.
VARAŽDIN, 23.5.2020. S radošću vas i ove godine pozivamo na sadržajima bogatu Duhovsku osminu uoči same svetkovine Duhova i Duhovsko bdjenje koje organizira i koordinira Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Pogledajte što smo vam pripremili!

I ove godine Ured za pastoral mladih organizirat će Duhovsku osminu uoči same svetkovine Duhova (23. - 30. svibnja 2020.) i Duhovsko bdjenje mladih (30. svibnja 2020.) u Varaždinu
 
Duhovska osmina
  • 23. - 30. svibnja: JERIHONSKO BDJENJE (00 - 24 sata)
 
  • 26. svibnja, utorak; crkva sv. Nikole, 19 sati
    • duhovska duhovna obnova: "Nova zora..."
    • predvodi: P. Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove
 
  • 27. svibnja, srijeda; crkva sv. Nikole, 20:00 sati
    • "Srcima okrunimo Mariju"
    • predvodi: vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za pastoral mladih Varaždinske biskupije
 
  • 29. svibnja, petak; Franjevački trg (kod Grgura), 20 sati
    • Koncert duhovne glazbe "Kod Grgura" (Alan Hržica & sestre Halužan)
    • sakupljati će se dobrovoljni prilozi za obnovu samostana sestara Uršulinki (Zagreb, Vlaška 74) teško oštećenog u potresu
 
Duhovsko bdjenje
Vrhunac Duhovske osmine je samo Duhovsko bdjenje 30. svibnja, također u Varaždinu (varaždinska katedrala) u 20 sati.  
Bdjenje je zamišljeno je na način da svaki sudionik sam kreira svoje vrijeme (od 20:00 – 22:15 sati) na tri odvojena mjesta u sklopu biskupijskog ordinarijata i same katedrale gdje će se odvijati čitanje Božje riječi, molitva ružarija te klanjanjeVrijeme boravka u pojedinom prostoru je proizvoljno do zajedničke sv. mise u katedrali u 22:15 sati prema ponuđenom programu. Za vrijeme bdjenje biti će moguće pristupiti sv. ispovijedi. Sv. misu kojom završavamo ovogodišnju Duhovsku osminu obilježenu, prije svega, Jerihonskim bdjenjem, predvoditi će naš mjesni biskup mons. Bože Radoš u koncelebraciji sa povjerenikom za mlade naše biskupije, vlč. Tihomirom Kosecom i okupljenim svećenicima.

Brzo, brzo, zabilježite ove datume u svoje vremenike i kalendariće! Animirajte svoje prijatelje, obitelji i poznanike, župljane - potaknite svoje župnike i vjeroučitelje, okupimo se oko Krista te još jednom pružimo svjedočanstvo svijetle budućnosti naše mjesne crkve! Budućnost je upravo u vama mladima! Budimo i ove godine "sol" ove naše domovine Hrvatske! Dočekajmo zajedno svetkovinu Duhova! S velikom vas radošću iščekujemo! :-)

Prigodni plakat za "Duhovi" Varaždin 2020." možete preuzeti ovdje, a za koncert duhovne glazbe "Kod Grgura" ovdje.