S Duhom Svetim u novu školsku i akademsku godinu

S Duhom Svetim u novu školsku i akademsku godinu

U nedjelju, 4. listopada 2015., u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu slavljena je svečana Sveta misa zaziva Duha Svetoga za novu školsku i akademsku godinu. Misno slavlje predvodio je predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije, vlč. Tihomir Kosec.


Okupljenim profesorima, nastavnicima, studentima te učenicima vlč. Kosec u propovijedi se osvrnuo o današnjoj važnosti napredovanja u istini, znanju i znanosti što, međutim, ne koristi ako čovjek pritom ne napreduje u dobroti, istini, ljubavi i pravednosti. Naglasio je kako u stjecanju znanja treba biti otvoren Duhu Božjem te je potrebno moliti za snagu Duha Svetog kako bi ta snaga djelovala u čovjeku koji je pozvan napredovati u svom kršćanskom životu. Potaknuo je okupljene da osobito u marijanskom mjesecu listopadu mole krunicu te zazivaju Duha Svetog na početku svakog posla, pa tako i na početku školske i akademske godine kada su naši mladi pred novim širenjem svojih horizonata znanja.

Sv. misno slavlje svojom je pjesmom obogatio Zbor mladih Varaždinske biskupije pod ravnjanjem svog voditelja Željka Martinkovića.