Održan prvi izlet Planinarske sekcije Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije

Održan prvi izlet Planinarske sekcije Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije
CVETLIN, 8.10.2016. Protekle subote održan je prvi izlet Planinarske sekcije Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije na Ravnu goru.

Ravna gora najsjevernija je i uz Kalnik najzanimljivija planina Hrvatskog zagorja. Najviša kota razgledna je piramida na vrhu Ravne gore (680 m), u neposrednoj blizini crkve Sveta tri kralja.

Po okupljanju u Varaždinu, dvanaestoro sudionika iz svih krajeva naše biskupije zaputilo se put Cvetlina gdje je planirana početna točka uspona. Odabrana ruta uspona vodila je preko atraktivne stijene na sjeverozapadu Ravne gore, gdje su se sudionici uspona susreli sa usponom putem klinova i sajli. Prije samog uspona dugog 10-tak metara, održana je i kratka poduka kako se ponašati na ovakvom tipu uspona i kako ga svladati koju je održao voditelj sekcije i dugogodišnji planinar Robert Inkret. Uspon do vrha trajao je oko 90 minuta, nakon kojih su sudionici bili ponosni i zahvalni na učinjenim podvizima i nadvladavanju osobnog straha koji često može blokirati naše mogućnosti.

Na samom vrhu, kod kapele sv. Tri kralja dočekao ih je povjerenik za mlade naše biskupije, vlč. Tihomir Kosec, koji je sa sudionicima izleta suslavio sv. misu u spomenutoj kapeli. Vlč. Kosec u svojoj se kratkoj propovijedi osvrnuo na važnu životnu školu koju boravak čovjeka u prirodi pruža. Uči nas prepoznavati ljubav Božju u svemu stvorenom i darovanom u prirodi koja nas okružuje te oslobađa sebičnosti, upućujući nas na čovjeka do nas, na život u skladu i zajedništvu.

Nakon susreta s Gospodinom u Njegovoj riječi i presvetoj euharistiji uslijedilo je druženje uz topli čaj i bogatu trpezu, a završilo pečenim kestenima koji su putem sakupljeni, sve pod toplim zrakama jesenjeg sunca u okrilju planinarskog doma „Pusti duh“.

Po završetku druženja, sudionici su se zaputili do uzletišta za paraglajdere, „piramide“ te se kružnom stazom, radosna srca i željni novih susreta, spustili u Cvetlin te vratili svojim domovima. Tebi, dragi čitaoče, upućuju poziv da im se pridružiš na slijedećem izletu! 
Marta Kranjčec
(slike: Bruno Herceg)