Drugi izlet planinarske sekcije Ureda za mlade Varaždinske biskupije - na Strahinjčici!

Drugi izlet planinarske sekcije Ureda za mlade Varaždinske biskupije - na Strahinjčici!VARAŽDIN, 17.12.2016. Protekle subote održan je drugi izlet Planinarske sekcije Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije - na Strahinjčicu.
Strahinjčica je planina u srcu Hrvatskog zagorja. Na zapadu se razdvaja od Kostelskog gorja, dolina rječice Krapinice, na sjeveru je okružuju rijeke Žutnica i Bednja, istočno je od Ivančice dijele Očura, Veliki i Sutinski potok, a južno teče rijeka Krapina. Površine je oko 200 km² s najvišim vrhom Sušec koji se nalazi na srednjem grebenu s 847 m.

Po okupljanju u Varaždinu, dvadesetero sudionika iz svih krajeva naše biskupije zaputilo se put Gornjeg Jesenja i prigradskih mjestašca Krapine na južnim obroncima Strahinjčice gdje je planirana početna točka uspona. Okrijepljeni jutarnjom molitvom sudionici su krenuli put vrha. Odabrana ruta uspona vodila je kroz šumske putove obasjane jutarnjim zimskim suncem. Uspon je protekao u razgovorima, šali i uživanju u zimskoj ljepoti prirode, a sve pod budnim okom vlč. Tihomira Koseca, povjerenika za mlade naše biskupije i Roberta Inkreta, voditelja planinarske sekcije.

Kod planinarske kuće uslijedila je kratka okrepa uz topli čaj i kavu te zajednički doručak nakon kojeg je uslijedio uspon na vidikovac. Pogled koji se sterao s vidikovca ostavljao je bez daha – našli smo se iznad oblaka koji su se zavukli u planinske kotline, na grebenu obasjanom suncem dok smo na jugu mogli vidjeti vrhunce Medvednice i vrhunce Kamniških alpi na zapadu. Sam vrh nalazi se u šumi do koje vodi put duž grebena.

Vrativši se u planinarsku kuću, dio skupine prihvatio se pripreme ručka, i to omiljene delicije planinara – pečenog jegera, dok se drugi dio uputio na planinarsku piramidu i obližnji proplanak na nogometni sraz.

Odigravši utakmicu i smazavši pečeni jeger, pluća napunjenih svježeg planinarskog zraka i radosni zbog još jednog lijepog zajedničkog uspona, sudionici su se uputili u podnožje. Po dolasku k autima, uslijedila je kratka zajednička molitva zahvale na svim dobročinstvima koje je dobri Bog podario ovog prekrasnog dana te se zadovoljnih srdaca zaputili svojim domovima. Tebi, dragi čitaoče, upućuju poziv da im se pridružiš na slijedećem izletu! 
(M.K.)


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika