Djelovanje Zbora mladih Varaždinske biskupije

Djelovanje Zbora mladih Varaždinske biskupijeVARAŽDIN, 09.03.2017.  "Tko pjeva, dvostruko moli." (sv. Augustin)

Zbor mladih Varaždinske biskupije (ZMVB) je mješoviti biskupijski zbor kojeg čine mladi iz područja cijele Varaždinske biskupije. Djeluje od rujna, 2005. godine te je osnovan na inicijativu vlč. Damjana Korena i njegovih tadašnjih suradnika Ivana Malbašića i Marte Kranjčec s ciljem okupljanja mladih vjernika, aktivnih članova župnih zajednica, kako bi animirali susrete na biskupijskoj razini slaveći Boga pjesmom. Danas broji preko 30 članova pod vodstvom Edija Vugrinca i duhovnika vlč. Tihomira Koseca, povjerenika za mlade Varaždinske biskupije.
Ljubav, radost i vjeru svjedoče kroz cijelu godinu na Holywinu, tradicionalnom Križnom putu mladih Varaždinske biskupije, festivalu „Duga“ u Ludbregu i mnogim liturgijskim slavljima u organizacijskom okrilju Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Ono što čini taj zbor specifičnim jest njihovo zajedništvo i ljubav. Iskrenost i skromnost samo su neke od osobina koje doprinose posebnosti svake svete mise. Drugim riječima, to je pjevanje čistog srca te svjedočenje Evanđelja kroz molitvu. Naime, tko pjeva, dvostruko moli. Također, važna je i snažna želja da vjeru svakodnevno prakticiraju u svojim životima što povlači da stečeno znanje prenose u svoje župne zajednice. Za ulazak u zbor nužno je pristupiti prijemnom ispitu i prihvatiti određena pravila koja iziskuju odricanja. Disciplina i kontinuiran samostalan rad su faktori od velike važnosti za rast zajednice. Iza sebe imaju sate smijeha, razgovora, molitve, pjesme i mnoge uspone i padove. To je zajednica u kojoj se sklapaju prava prijateljstva i u kojoj je prisutna ljubav jer - Bog je ljubav.  
(tekst i fotografije: N.M.)